Sâmbătă, ora 17.30, Gaz Metan Mediaş – BC Mureş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Sâmbătă, ora 17.30, Gaz Metan Mediaş – BC Mureş

Liga Naţională de Baschet Masculin programează în deschiderea etapei a XVIII-a partida dintre formaţiile Gaz Metan Madiaş şi BC Mureş Târgu-Mureş. Jocul se va disputa de la ora 17.30 şi va fi transmis de postul de televiziune Digi Sport.

După cele două victorii din debutul returului, cu două dintre cele mai puternice formaţii ale campionatului, BC Timişoara şi CSU Asesoft Ploieşti, mureşenii par o echipă pe val. Ţinând cont însă de faptul că actuala ediţie de campionat pare a fi mai echilibrată decât oricând şi de valoarea lotului medieşenilor, orice rezultat este posibil. Echipa sibiană vine după două eşecuri usturătoare, iar mureşenii după două victorii importante. Gaz Metan a suferit o surprinzătoare înfrângere în faţa noii promovate, Farul Constanţa în campionat, unde se află la limita locurilor pentru play off şi una usturătoare în cupele europene. „Faptul că am obţinut două victorii valoroase, în faţa unor forţe ale campionatului nu trebuie să ne facă să ne considerăm învingători dinainte. Gaz Metan rămâne o echipă valoroasă şi trebuie să ţinem cont de faptul că vine ca o fiară rănită”, afirma preşedintele clubului, Cornel Lungu.

În faţa unei noi premiere

Dacă în ultimul an au început să obţină o premieră după alta, cu victorii la Cluj, Piteşti, Timişoara, Ploieşti, acasă cu campionii, BC Mureş se află în faţa unei alte premiere, un succes la Mediaş. În ediţiile trecute, Gaz Metan a fost de-a dreptul o „nucă tare” pentru mureşeni. Până în turul actualei ediţii, medieşenii aveau şase victorii consecutive şi un scor general de 13-4. Ultimul succes al alb-albştrilor data din toamna anului 2009. Victoria din tur, obţinută cu scorul de 79-64 poate deschide o nouă filă în istoricul întâlnirilor dintre cele două formaţii. Precedentele patru victorii au fost obţinute toate la Târgu-Mureş, dintre care cea mai spectaculoasă a fost cea din Cupa României, în octombrie 2008, când s-au impus cu 115-89.

„Nu e un capăt de ţară, play-off-ul este un campionat separat”

Concentrată la maximum pentru jocul de sâmbătă, echipa, împreună cu stafful tehnic îşi doreşte să reuşească un joc bun şi să înoade şirul de victorii cu care au început returul. „Va fi un joc greu cu o echipă a Mediaşului, care, în ciuda eşecurilor pe care le-au suferit în ultimele zile, rămâne o forţă a campionatului şi trebuie să ţinem cont de faptul că au un cuplu de pivoţi, Krstanovic-Mladenovic, unul dintre cele mai puternice din ţară”, a spus antrenorul Srecko Sekulovic. În încheierea conferinţei de presă dinaintea deplasării la Mediaş, preşedintele Cornel Lungu a amintit faptul că rezultatul şi locul obţinut în campionat nu este capital în vederea stabilirii ierarhiei finale, dând exemple ale unor echipe care au avut mari oscilaţii în ediţia trecută. „Trebuie să ne păstrăm lucizi, nu vom face un capăt de ţară din meciul de la Mediaş. Urmează play-offul, unde ne dorim să ajungem, dar să ţinem cont că acesta poate fi considerat un alt campionat”, a specificat preşedintele BC Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE