Timbru de mediu plătit doar odată, pentru maşini tip M1 Social
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Timbru de mediu plătit doar odată, pentru maşini tip M1

Maşinile tip M1 sunt autovehicule destinate transportului  de persoane, care au cel mult opt locuri în afara scaunului conducătorului auto. La plata timbrului de mediu se va lua în calcul integral emisia de dioxid de carbon, nu doar 30%, ca în prezent. Plata timbrului de mediu va fi efectuată o singură dată, indiferent de câte ori va fi vândută maşina ulterior. „Intenţia este să aplicăm principiul conform căruia “poluatorul plăteşte”, dar şi să încurajăm achiziţia de maşini mai puţin poluante. Acum, pentru maşinile vechi şi foarte vechi este percepută o taxa aberantă, ceea ce creează un blocaj în achiziţionarea de maşini mai puţin poluante”, a declarat, ministrul Mediului Rovana Plumb agenţiei Mediafax. Taxa, denumită „de prima vânzare”, la transcrierea dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat a fost suspendată doar până la începutul acestui an în cazul maşinilor înmatriculate înainte de 2007. Astfel taxa de prima vânzare auto este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie.

Sursa Mediafax

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Ce bine ar fi sa se stabileasca un pret maxim pentru masinile care polueaza foarte multe si sa nu poata sa fie vandute decat la maxim acel pret.
    E aiurea sa iti iei masina in functie de aceasta taxa…vezi o masina buna, iti palce dar stai e din anul nu stiu care, Euro nu stiu cat si n-o mai iau ca ies prea scump….minim stres din partea autoritatilor, stres maxim pentru cel ce pumpara dar si pt cel ce vinde.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE