Home / Monden / Alexandra Măriucă, jurnalista cu zâmbet cuceritor

Alexandra Măriucă, jurnalista cu zâmbet cuceritor

Distribuie

Desemnată Miss F88 Energy Drink 2012, sighişoreanca Alexandra Măriucă este de părere că a fi Miss înseamnă în primul rând o oportunitate de a cunoaşte noi oameni din diferite colţuri ale lumii. Studentă la jurnalism în Sibiu, tânăra în vârstă de 21 de ani, 1,80 metri înălţime şi 60 de kilograme spune că un zâmbet sincer transformă în câştigătoare orice fată care participă la concursuri de frumuseţe.

Reporter: Cum te-ai simţit cu coroniţa de Miss pe cap? E adevărat că senzaţia e unică, de neuitat?
Alexandra: Orice fată se visează de mică prințesă sau regină a frumuseții. Reușita de-a obține un titlu de Miss pare ceva palpabil. Coronița, panglica, ele îți oferă crezul că ai prins frumusețea prin aceste simboluri și c-o vei avea mereu. Este într-adevăr o senzație unică, prin încrederea de sine pe care-o câștigi și prin aprecierea care ți se oferă asupra fizicului tău plăcut. Și să fim sinceri, trăim într-o lume în care imaginea contează, lucrurile se mișcă extraordinar de repede și prima impresie va fi în mare parte reprezentată de înfățișarea ta.

Reporter: Ce te-a determinat să te înscrii la concurs?
Alexandra: De la începutul liceului mergeam la diferite show-uri sau fashion-week-uri organizate în țară. Așteptam să devin majoră, să pot pleca fără hărțogăraie din țară. Am participat la multe concursuri, la fiecare eveniment fetele fiind împărțite pe categorii: shooting-uri, catwalk, concurs. Eu corespundeam mereu cerințelor pentru concursuri, dar am avut parte și de prezentări propriu-zise, care erau de fapt adevărata plăcere a mea. Am primit titlul Miss F88 Energy Drink 2012, în cadrul concursului Top Model România.

Reporter: Cum ai ajuns să colaborezi cu Fashion TV?
Alexandra: Am colaborat cu Fashion TV încă de pe clasa a IX-a. Am trecut de diverse preselecții, iar la întâlnirea propriu-zisă cu designerii toată lumea era entuziasmată de mine. Eram o fetiță de 15 ani pe tocuri de 12. Au fost sute de fete, din care am rămas 20. Țin minte că în timp ce defilam, uitându-se pe fișa de înscriere și văzându-mi vârsta, cei din juriu m-au întrebat dacă mama știe unde sunt și nu cumva am fugit de acasă. Eram cea mai mică și mi se spunea copilu’…

Reporter: Ţi-a influenţat în vreun fel viaţa câştigarea titlului de Miss?
Alexandra: Mi s-a schimbat viața fiindcă a venit oportunitatea de-a pleca și lucra în afara țării. De fapt, aceasta e cea mai frumoasă parte a vieții de manechin: toate oportunitățile de-a pleca în diferite colțuri ale lumii, să vezi oameni diferiți și modul lor de viață. Așa ți se lărgesc orizonturile și te ajută să gândești mult mai liber. Consider că toate plecările mele mă ajută să nu mă plafonez și să fiu într-o continuă evoluție, pe toate planurile.

Reporter: Ce calităţi crezi ar trebui să aibă o femeie frumoasă?
Alexamdra: O femeie frumoasă trebuie să fie mai ales inteligentă. Nu e important să te naști cu trăsături stereotipice pentru a fi frumoasă, ci trebuie să știi cum să pui în evidență ceea ce ai. Nici eu nu mă încadrez în niciun șablon al perfecțiunii, dar știu că fiind mereu curată, îngrijită și cu un zâmbet sincer pe chip, arăt minunat.

Reporter: Lăsând modestia la o parte, ce atuuri crezi că te-au ajutat să câştigi titlul de Miss?
Alexandra: Chiar înainte de concurs am fost întrebată, într-un interviu, ce consider eu că mă va ajuta pe scenă. Și atunci, ca și acum, am spus același lucru: experiența. Faptul că am fost de multe ori pe scenă și aveam siguranță în mers și mai ales în mine. Ştiam ce trebuie să fac și știam că o voi face bine. Toate fetele erau incredibil de frumoase, dar cele mai multe se temeau prea tare să nu facă ceva greșit.

Reporter: Cu ce te ocupi în prezent?
Alexandra: Sunt studentă la jurnalism. Școala a fost mereu importantă pentru mine și dacă am fost nevoită să aleg, am lăsat mereu contractele pentru a nu avea probleme la școală. Jobul de manechin e ceva trecător și sunt conștientă că trebuie să mă ocup și de viitor, făcând ceva ce-mi place.

Reporter: De ce ţi-ai ales acest domeniu?
Alexandra: Încă din liceu am cochetat cu scrisul, am fost în tabere de jurnalism, am participat la diverse concursuri și dintre toate domeniile care-mi plac, acesta este cel mai potrivit pentru mine. Îmi doresc să scriu pentru un ziar serios, de calitate, nu cancan-uri. Scrisul mă poate ține mereu activă și-mi va permite să am control asupra activității mele.

Reporter: Povesteşte te rog despre blogul tău… Ce scrii acolo?
Alexandra: Blogul meu s-a născut odată cu admiterea la facultate. Îmi doream încă din liceu să am spațiul meu virtual și am mai cochetat cu această idee, dar nu m-am putut ține de treabă. Acum scriu doar atunci când am timp și ajung acolo toate gândurile și frustrările mele. Uneori o fac doar fiindcă mă irită unele lucruri, alteori fiindcă simt că am ceva de zis. Și-apoi, este modalitatea mea de-a primi un feed-back pentru a evolua în scris.

Reporter: Ce simţi când prezinţi modă sau când eşti fotografiată?
Alexandra: Cine nu iubește să fie în centrul atenției? Mai ales atunci când ai ceva de arătat: machiaj, coafură, ținută, atitudine. Pentru mine fiecare job este o fantezie în care eu sunt rolul principal, fie shooting sau catwalk. Atunci când urci pe scenă și ai sute de ochi ațintiți asupra ta și zeci de blițuri la capătul pasarelei, ți se oferă posibilitatea de-a străluci, de-a avea toată lumea la picioare. Pentru preț de câteva momente ești o zeiță, o ducesă, o fiică minunată a naturii. Iar la shooting-uri ai posibilitatea să fii cine-ți dorești tu mai mult, să interpretezi și să ieși din scena vieții tale de zi cu zi. Escapadele de acest fel îmi oferă posibilitatea să-mi presărez cu fantezie realitatea vieții.

Reporter: Cum stai cu kilogramele? Pentru unele Miss-uri e un subiect obsesiv…
Alexandra: Încă mi se aruncă faptul că nu mai arăt ca la 15 ani, atunci când am început pe acest drum. Dar atunci eram copil, aveam altă structură osoasă. Acum mă simt femeie cu câteva kilograme mai mult decât cu cinci ani în urmă și sunt mai încrezătoare astfel, așa că cei care lucrează cu mine mă acceptă chiar și nu la fel de slabă ca înainte, pentru atitudine. În rest, încerc să mănânc sănătos, fără excese, dar asta nu înseamnă că-mi refuz plăcerea unui desert atunci când corpul mi-o cere. Viața este prea valoroasă să-mi refuz mici plăceri nevinovate. Și bineînțeles, sportul e important. Încerc să-mi fac timp de sală, dar cel mai mult îmi place jogging-ul.

Reporter: Ai vreun sfat pentru fetele care participă pentru prima dată la un concurs de frumuseţe?
Alexandra: Să aibă încredere în ele și să nu fugă după premiu. Nu e important să urci pe podium, oricât de multe fantezii își fac ele. Faptul că participi la un concurs de Miss, te face deja una dintre ele. A avea un titlu nu-ți oferă nici casă, nici masă, doar o remarcare, pe care de altfel o poți dobândi și pe alte căi.

[zizigallery id=462]
 

De asemenea, verificati

Elveția elimină controalele pentru români în aeroporturi  

Distribuie Veste incredibil de bună pentru români! Elveția a decis să elimine controalele pentru cetățenii …

0 comentarii

  1. mult suces alexandra in continoare

  2. un reportaj foarte adevaratsi ii doresc mult succs alexandrei siu ca a obinut tot prin munca si perseverenta si mai ales faptului ca a avut mereu incredere in ia si in sansele ei .un exemplu demn de urmat .dar nu se pomeneste nimic cine a descoperito cine a diso la selecti si la aproape toate aceste selecti ?cine a insistat sa aiba incredere in ia ca intro zi va ajunge acolo unde isi doreste ?dar asta nu cred ca mai are vro inportanta cei din unbra vor ramine mereu in unbra .mult succes in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.