GALERIE FOTO + VIDEO: Povestea tripleţilor concepuţi prin fertilizare in vitro Eveniment
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 466 Vizualizări

GALERIE FOTO + VIDEO: Povestea tripleţilor concepuţi prin fertilizare in vitro

Un băieţel şi două fetiţe, trei copii perfect sănătoşi sunt rezultatul unei proceduri de fertilizare in vitro efectuată anul trecut de echipa de specialişti a Clinicii de Reproducere Umană Mureş la o tânără în vârstă de 35 de ani din Târgu Mureş.

După opt ani de încercări pentru a avea un copil, tânăra a apelat împreună cu soţul ei la tehnica de fertilizare in vitro. Şi-a dorit un copil, iar Dumnezeu a răsplătit-o cu trei copii frumoşi şi sănătoşi: Maria Ioana, Antonia şi Iorgu Andrei, aceasta fiind şi ordinea în care cei trei bebeluşi au venit pe lume.

„A fost o surpriză, dar pe de altă parte tot timpul m-am rugat pentru trei. Am tot glumit şi când mi s-a spus că ar putea fi o sarcină multiplă şi aş putea avea gemeni, am zis nicio problemă, pot fi şi tripleţi. La cinci săptămâni am descoperit doi copii, o fetiţă şi băiatul, şi la şapte săptămâni a doua fetiţă. Am fost foarte fericită”, a recunoscut Ana-Maria Cealera, mama tripleţilor.

Copiii s-au născut prematur, pe data de 6 noiembrie 2012, la naştere Iorgu a avut 2,450 kg, Maria Ioana 2,250 kg şi Antonia 2,100 kg. „Motivul naşterii premature în cazul gemenilor este tocmai greutatea mare a copiilor. La naştere ei aveau aproximativ 7 kg. Acolo (n.r.-în uter) este loc pentru un copil, ei fiind trei au stat înghesuiţi şi nu s-a putut duce sarcina până la termen”, a explicat dr. Nagy Barna, medic primar obstetrică ginecologie la Clinica de Reproducere Umană Mureş.

Calificative de 9 şi 10 pentru copii

Mama copiilor s-a internat în spital cu o lună de zile înainte de naştere pentru a fi sub supravegherea medicilor, copiii primind la naştere nota 9 şi 10.

„Nu a fost uşoară sarcina, dar nu aş vrea să mă plâng. Singură am dorit să mă internez cu o lună şi înainte de naştere, să fiu sub supraveghere deşi nu am avut probleme. Nu puteam face niciun fel de efort, recomandările au fost la pat, dar am condus până pe la jumătatea sarcinii”, a povestit mama tripleţilor.

Pentru că munca cu trei copii nu este uşoară, Ana-Maria a recunoscut că beneficiază de ajutor din partea întregii familii, însă copiii sunt cuminţi şi nu ridică deocamdată probleme prea mari.

[zizigallery id=463]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE