- Erika Marginean
- 0 comentarii
- 172 Vizualizări
Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban judecaţi pe 23 ianuarie
18 ianuarie 2013Magistraţii Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban vor fi judecaţi la adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti din data de 23 ianuarie, care vor pune in discuţie revocarea lor din Consiliul Superior al Magistraturii. Dumbravă şi Şerban se află printre cei şapte judecători ai CSM care NU au recunoscut votul democratic, de alegere a noului preşedinte al CSM Oana Schmidt Hăineală, (şedinţa din 4 ianuarie a plenului CSM, transmisă in direct, online) şi au boicotat alegerea vicepreşedintelui, alături de ministrul Justiţiei Mona Pivniceru. Hăineală a obţinut 10 voturi, iar contracandidatul ei, judecătorul Mircea Arom doar 8 voturi, motiv de proteste vehemente ale judecătorilor Horaţiu Dumbravă şi Alexandru Şerban. Cu alte cuvinte, cei doi ( alături de alţi cinci) NU au respectat un vot democratic, iar prin atitudini şi declaraţii publice au adus grave prejudicii de imagine sistemului judiciar. Precizăm că la Curtea de Apel sunt 188 de judecători, fiind cea mai mare, cât şase curţi de apel din ţară, din cele 15 existente.
Printre „capetele de acuzare” pentru Dumbravă sunt:
1.Abdicarea de la respectarea angajamentelor luate în faţa judecătorilor, Respectarea propriei „Declaraţii de integritate”
2.Neînţelegerea principiilor democratice de funcţionare a unui organ colegial,
3.Influenţa negativă a conduitei proprii asupra calităţii imaginii si credibilităţii CSM 4.Deturnarea unor principii cum sunt „transparenţa” şi „integritatea” cu efecte asupra bunei reputaţii a judecătorilor.
5.Regresul înregistrat pentru statutul judecătorului în timpul mandatului său de preşedinte al CSM.
6.Întreţinerea unei stări conflictuale în CSM, incapacitatea de a comunica si colabora corespunzător cu ceilalţi membri
7.Subminarea bunei funcţionări a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare referitoare la procedura de promovare în numele unor principii de „integritate” şi „transparenţă” de la care au abdicat prin însăşi blocarea procedurilor aflate în derulare.
Acuzaţiile la adresa lui Alexandru Şerban seamănă cu cele aduse lui Dumbravă, dar în varianta mai blândă, din formulări rezultând că Şerban era un executant consecvent al acţiunilor lui Dumbravă).
Sursa RL
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu