Home / Social / ȘOCANT: Drama lui Denis, băiatul care are 10 kilograme

ȘOCANT: Drama lui Denis, băiatul care are 10 kilograme

Distribuie

Cotidianul “Zi de Zi” vă prezentă povestea cutremurătoare a lui Denis Simon, un băiat în vârstă de nouă ani din comuna Sângeorgiu de Mureș, care cântărește doar zece kilograme.

Orb din 2009, hrănit prin sondă

Născut în urmă cu nouă ani, Denis a crescut ca un copil normal până în 2009, când o serie de afecțiuni au început să-i atace trupul firav. “Atunci a rămas orb, apoi n-a mai umblat deloc, decât în scaun cu rotile. După aceea au apărut problemele de deglutiție. Băiatul nu mai putea înghiți mâncarea și de atunci sunt nevoită să îl alimentez prin sondă. Nu vorbește, nu umblă, nu vede și nu putem comunica deloc. Nu știu când îl doare ceva și îl îngrijesc din instinct pentru că el nu știe să îmi spună ce îl doare”, a afirmat Gogyan Ildiko, mama băiatului.

Cântărește doar zece kilograme

Potrivit acesteia, până în 2009 Denis s-a dezvoltat aproape normal, însă problemele de sănătate l-au transformat, încetul cu încetul într-un schelet, astăzi băiatul cântărind doar zece kilograme. “Avea 17-18 kilograme în 2009, iar acum are doar zece kilograme. Am fost la mulți medici, dar degeaba. Anul trecut, în septembrie, doctorii mi-au spus că mai are de trăit cel mult câteva zile. Are multe boli asociate și medicii mi-au zis că oricând se poate întâmpla ceva. Denis are epilepsie, atrofie de nerv optic, atrofie musculară și sindromul Dandy – Walker. Am făcut analize și la Institutul “Cantacuzino” să vedem dacă e vorba despre vreo boală ereditară, dar analizele au ieșit negative. Motivul pentru care starea lui de sănătate s-a degradat așa de mult este necunoscut”, a spus Gogyan Ildiko.

Luptă nu numai cu bolile, ci și cu sărăcia

Fire luptătoare, mama băiatului nu vrea să renunțe și face tot posibilul pentru a-i prelungi viața lui Denis. Chiar dacă aceasta înseamnă eforturi financiare ieșite din comun pentru întreaga familie. “Deși are multe boli la un loc, dacă i se asigură condiții, adică alimentație, căldură, vitamine, Denis poate să trăiască. E foarte, foarte greu să îi asigur condiții. Venitul meu lunar de asistent personal este de 600 de lei, la care se adaugă 90 de lei de le Asociația Nevăzătorilor. Cu banii ăștia trăiește toată familia, adică cinci persoane. Cheltuielile sunt mari, am nevoie de alimente, pampers, vitamine, unguente, comprese sterile și multe altele, iar condițiile sunt așa cum sunt: apa o aducem din vecini, nu avem nici toaletă în casă”, a explicat Gogyan Ildiko.

Cont deschis la bancă

Persoanele care doresc să ajute financiar familia lui Denis au la dispoziție un cont în lei, deschis la Banca Transilvania, sucursala Târgu-Mureș: RO72 BTRL 0270120IN53168XX. De asemenea, mama lui Denis poate fi contactată la numărul de telefon 0749-687.782. “Mi-aș dori ca cineva să mă ajute să îl țin pe Denis în viață. Le mulțumesc prin intermediul dumneavoastră și cadrelor medicale de la Pediatrie pentru că au făcut tot ce puteau face pentru băiatul meu”, a conchis Gogyan Ildiko.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.