PCM aşteaptă poziţia UDMR faţă de mitingul din 10 martie Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

PCM aşteaptă poziţia UDMR faţă de mitingul din 10 martie

Programat pe data de 10 martie la Târgu Mureş, mitingul organizat de Consiliul Naţional Secuiesc privind autonomia suscită deja discuţii, liderii PCM în frunte cu Biro Zsolt precizând că aşteaptă de la liderii UDMR o poziţie oficială în ce priveşte participarea lor la Târgu Mureş.

“Sper ca pe 10 martie toate partidele şi formaţiunile politice să ni se alăture, să vină la acest miting de la Târgu Mureş. Am salutat declaraţia lui Antal Arpan, primarul de la Sfântu Gheorghe, care a declarat că pe 10 martie va fi la Târgu Mureş. După această declaraţie aştept şi reacţii oficiale din partea UDMR-ului. PCM-ul la rândul lui va ajuta la organizarea acestui miting. Vom ajuta membrii noştri din judeţele Covasna şi Hargita să ajungă la Târgu Mureş, cu organizarea transportului”, a precizat Biro Zsolt.

“Ele nu aduc nimic nou”

Biro Zsolt a făcut şi unele precizări privind întâlnirea unor reprezentanţi PCM la Sovata, unde au fost aduse anumite critici liniei partidului.

“Despre conţinutul acestor declaraţii, care vorbesc despre independenţa partidului, despre o alianţă de dreapta, şi despre conlucrarea tuturor partidelor şi organizaţiilor maghiare. Ele nu aduc nimic nou, şi cred că din 13 octombrie de când am fost ales preşedinte, tot despre aceste lucruri am vorbit”, a precizat preşedintele PCM.

“Nu noi ne-am culcat în patul UDMR”

Despre o eventuală colaborare cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT)  Biro Zsolt a precizat că se aşteaptă congresul PP-MT din aprilie, şi apoi dezbătută o eventuală colaborare cu această formaţiune politică.

“În  ce priveşte colaborarea cu  PP-MT trebuie să aşteptăm congresul lor din luna aprilie, să vedem cine va fi preşedinte, să vedem în ce direcţie pleacă deoarece nu noi ne-am culcat în patul UDMR. Dacă ei se gândesc să vină să facă într-adevăr o politică de dreapta, atunci suntem deschişi să avem discuţii cu ei. Noul preşedinte care va fi ales în fruntea PP-MT va trebui să aibă o direcţie clară de dreapta, anti UDMR”, a precizat liderul Partidului Civic Maghiar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE