Home / Politic / Şedinţa femeilor din PSD aduce încă o zi liberă

Şedinţa femeilor din PSD aduce încă o zi liberă

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că a propus, la şedinţa femeilor social-democrate, ca părinţii să beneficieze de o zi liberă de la serviciu, odată la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor, informează Mediafax. “… propunem ca unul din părinţi, o dată la trei luni, să primească un liber de la serviciu pentru a se putea ocupa de îngrijirea copiilor, însemnând analize medicale, radiografii, o discuţie cu un medic psihilog dacă e cazul sau cu un psiholog şcolar. Este o propunere a organizaţiei de femei din Ilfov”, a spus Firea. Deasemenea s-a considerat de comun acord ca femeile social-democrate trebuie să fie un exemplu de decenţă. “Femeile trebuie să fie de două ori mai vigilente, de două ori mai elegante, de două ori mai decente decât bărbaţii”, a spus Gabriela Firea.

Siguranţa pe Internet

O altă propunere avansată în şedinţa femeilor social-democrate i-a aparţinut primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, şi priveşte creşterea siguranţei copiilor pe internet. “A fost preluată ideea mea privind siguranţa copiilor pe internet, pentru că nu am reuşit ă termin acest proiect de lege. Sunt foarte mulţi pedofili care sunt pe internet”, a spus Olguţa Vasilescu.

La rândul său, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a precizat că femeile social-democrate sunt preocupate de situaţia copiilor, a mamelor singure şi vor ca în actualul Legislativ să poată să acorde o atenţie desosebită Legii privind asistenţa maternală şi Legii privind violenţa domestică.

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu a precizat, la rândul său, că îşi propune ca aspectele privind combaterea violenţei în familie să fie mai bine coordonate la nivel legislativ între UE şi România, acelaşi lucru urmând a fi avut în vedere şi în ceea ce priveşte abandonul şcolar sau problemele legate de piaţa muncii.

Deputatul PSD Cătălina Ştefănescu, de altfel cel mai tânâr deputat din actuala legislatură, a arătat că îşi doreşte să existe un parteneriat real între universităţi şi angajatori prin care să li se recunoască practica şi voluntariarul elevilor şi studenţilor, astfel încât la terminarea studiilor aceştia să nu se mai confrunte cu situaţia paradoxală că nu au cum să se angajeze, neavând experienţă.

Sursa RTV.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Senator Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș – mesaj către mureșeni la trecerea în Noul An

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share