GLBT, primul muzeu american pentru gay Monden
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

GLBT, primul muzeu american pentru gay

Primul muzeu din Statele Unite ale Americii consacrat istoriei mişcării pentru drepturile homosexualilor a fost inaugurat joi, în cartierul Castro din San Francisco, potrivit AFP.

Printre obiectele expuse în muzeu se numără nişte ochelari roz, o pereche de blugi şi un fluier care i-au aparţinut lui Harvey Milk, primul consilier local al oraşului care şi-a făcut publică orientarea homosexuală.

Povestea lui Milk, asasinat în 1978, a fost relatată într-un film în care rolul consilierului local a fost interpretat de Sean Penn – „Milk – Preţul curajului” (2008) .

„Noi am făcut tot ceea ce era posibil pentru ca acest muzeu să fie bogat, variat şi să reprezinte comunitatea de gay, lesbiene, bisexuali şi transsexuali”, a declarat unul dintre responsabilii muzeului, Paul Boneberg.

Mii de turişti vizitează în fiecare an cartierul Castro „în căutarea culturii homosexuale”, a mai spus Boneberg, care a adăugat că în acest muzeu se găsesc documente ce reflectă mai mult de un secol din istoria homosexualităţii.

GLBT (Gay Lesbian Bisexual Transgender History Museum), primul în America, este al doilea în lume, după cel de la Berlin, deschis cu câteva zeci de ani în urmă.(Historia.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE