Marius Baciu și Mara Togănel, viitori consilieri județeni? Editorial
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 219 Vizualizări

Marius Baciu și Mara Togănel, viitori consilieri județeni?

Plecați la București pentru a reprezenta interesele mureșenilor în Parlamentul României, liberalii Cristian Chirteș și Akos Mora au renunțat la calitatea de consilieri județeni, astfel încât la următoarea ședință a Consiliului Județean Mureș, cele două locuri vor fi declarate vacante.

Cine vor fi înlocuitorii celor doi?

Analizând lista candidaților USL de la alegerile din iunie 2012, observăm că ultimele locuri eligibile sunt cele de pe poziția 18 și 19, ocupate de actualii consilieri județeni Raul Alin Boroș (PNL) și Letiția Iacob (PSD). Astfel, în mod logic și potrivit prevederilor normative, următorii doi candidați din iunie 2012, Marius Baciu – consilier local PNL în Sărmașu și Mircea Radu – fost consilier județean PSD, ar trebui să ocupe locurile lăsate vacante de duo-ul Cristian Chirteș – Akos Mora.

Varianta 1 PNL – 1 PSD

Așa cum se știe, lista comună a candidaților USL de la alegerile pentru Consiliul Județean Mureș respectă principiul parității, adică unul de la PNL, unul de la PSD. Cu mici excepții de la PC. Însă Chirteș și Mora sunt ambii liberali, iar în perechea Baciu – Radu se regăsește un singur membru PNL, ceea ce ar însemna că liberalii ar pierde un fotoliu în CJ Mureș în detrimentul PSD. Variantă foarte posibilă dar puțin probabilă… Totuși dacă ea se materializează, Mihaela Kardos (locul 23) „îi suflă în ceafă” fostului coleg din Consiliul Județean, Mircea Radu…

Varianta PNL ia tot

O altă variantă ar fi o înțelegere între PNL și PSD, formațiune care ar zice „pas”, astfel încât lista să meargă în jos numai cu candidați liberali. Așa a cedat conservatorul Ioan Mâtcă (locul 17), după ce Niculae Havrileț a renunțat la mandat, iar lista s-a dus până la locul 19… Astfel, pe lângă Baciu (care a recunoscut că e interesat de funcție), ar mai fi Molnar Ervin (locul 22, inginer în vârstă de 35 de ani din Târgu-Mureș), Lukacs Lorand Istvan (locul 24, creatorul brandului Excalibur și fost candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012), Liviu Botezan (locul 26, profesor pensionar din Luduș) și Mara Togănel (locul 28, economist în vârstă de 33 de ani din Târgu-Mureș).

Poate cel de-al doilea consilier va fi Molnar Ervin, al cărui atu, tinerețea, este apreciată de președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre. Însă în cazul în care în „bucătăria internă” a partidului se va lua o decizie și ocupantul locului 24 va renunța pentru a deschide drum unui alt coleg, cu notorietate mai mare, va fi interesantă decizia lui Lukacs Lorand Istvan ale cărui afaceri sunt în București și peste Ocean. Departe de Târgu-Mureș… Astfel, tot ce se poate să mai consemnăm un “pas”, iar lista ar coborî la poziția 26. Foarte aproape de locul 28 ocupat de Mara Togănel, un politician tânăr, de perspectivă, apreciat nu numai de colegi ci – foarte important – și de președintele PNL Mureș…

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE