Home / Cultură / Corina Cotoi ne aduce în dar poveste şi culoare

Corina Cotoi ne aduce în dar poveste şi culoare

Distribuie

Spectatorii primei premiere a anului 2013 a Teatrului Naţional, “Poveste Irlandeză” în regia Oanei Leahu de marţi, 22 ianuarie, ora 19, la Sala Mare, sunt invitaţi să participe la prezentarea unei noi apariţii editoriale, a cărţii  care va cuprinde  “Poveste albastră” de Sandra O’Connor şi “Poveste în culori” de Corina Cotoi, , înaintea premierei. Corina Cotoi  care ne-a făcut o mică incursine în universul poveştilor scrise de ea.

Reporter: Cum s-a născut ideea cărţii?

Corina Cotoi: Poveste în culori este un proiect planificat şi imaginat de mult, concretizat acum cu ajutorul co-autoarei cărţii, Sandra O’Connor, în primul rând pentru a completa o nişă destul de puţin reprezentată a poveştii româneşti şi nu în ultimul rând din dorinţa de a promova cuvântul scris în perioada aceasta a internetului şi a textului virtual.

Rep.: Cui se adresează cartea?

Corina Cotoi: Ca orice carte de poveşti, Poveste în culori şi Poveste albastră se adresează atât celor mici cât şi celor mari pentru că, până la urmă, avem nevoie cu toţii de poveste care să ne facă să zâmbim şi pe care să le imparţim cu cei dragi nouă.

Rep.:  Cartea va fi prezentată inaintea unei frumoase poveşti irlandeze la Naţional. Contează pentru tine acest lucru?

Corina Cotoi: Nu întâmplător am dorit ca prezentarea de carte să aibă loc înaintea primei premiere a anului 2013, Poveste Irlandeză, pentru a îmbina aceste două evenimente destinate copilăriei, fanteziei şi abilităţii extraordinare, pe care în special copiii o au, de a vedea lumea cu tot ce este mai frumos în ea, culoare şi poveste.

Rep.: Câtă nevoie avem de poveşti într- un prezent tot mai trist?

Corina Cotoi: Foarte mult. Cele două poveşti pe care le vom prezenta ne vorbesc despre puterea imaginaţiei în încercarea noastră de a depăşi limitele lumii în care trăim, despre valoarea universală a cuvintelor scrise şi despre modul în care putem “culege” din viaţa de zi cu zi lucrurile bune, simple şi frumoase.

Rep.: Când şi unde va fi lansată cartea şi de unde o pot procura cititorii?

Corina Cotoi:  Prezentării de carte de la Teatrul Naţional îi va urma o lansare de carte organizată în data de 25 ianuarie, ora 17, la Sala Mică a Palatului Culturii, cu un program special gândit şi realizat pentru copii. Cartea se poate procura atât la Teatrul Naţional, cât şi la lansarea de carte de la Palatul Culturii.

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

0 comentarii

  1. Bravo dr.Florea buna ideie ,sa mai curatim si P-ta Teatrului pina nu incep PENSIONARII sa-si rupa GATUL ,ca de acuma circulatia cu MOPEDUl pina la Weekend ,NU mai merge fara …….PERMIS…….am DREPTATE??????? PS–Iar lumea BUNA poate sa mearga si la teatru……Ce mai ….asa PRIMAR de ……OKOS ….si INVENTIVI ,tot sa AI!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.