O nouă taxă pe minerale Business
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

O nouă taxă pe minerale

Guvernul a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă privind introducerea unei taxe speciale pentru explotarea resurselor minerale, altele decât gazele naturale. Potrivit proiectului, care intră în vigoare la 1 februarie 2013, companiile care au activităţi de exploatare şi extracţie a resurselor minerale, altele decât gazele naturale, sunt obligaţi la plata unei taxe speciale de 0,5% din venituri. Domeniile în care se aplică noua taxă sunt: exploatarea forestieră, extracţia cărbunelui superior, extracţia cărbunelui inferior, extracţia petrolului brut, extracţia minereurilor feroase, extracţia minereurilor de uraniu şi toriu, extracţia altor minereuri metalifere neferoase şi alte activităţi extractive.
Taxa specială este de 0.5% aplicată la veniturile care sunt luate în considerare la stabilirea cifrei de afaceri potrivit reglementărilor contabile conforme cu directivele europene. Această taxă reprezintă cheltuiala deductibilă la stabilirea profitului impozabil.
Operatorii economici calculează, declară şi plătesc lunar taxa specială asupra veniturilor obţinute, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se calculează această taxă.
Banii obţinuţi până 31 decembrie 2014 vor reprezenta venit al bugetului de stat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE