Share

Home / Politic / Parlamentarii securizează mandatele deputaţilor şi senatorilor incompatibili

Parlamentarii securizează mandatele deputaţilor şi senatorilor incompatibili

O nouă modificare propusă la statutul senatorilor şi deputaţilor vine să-i pună la adăpost parlamentarii declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit unei modificări la legea statutului parlamentarilor, aleşii ar putea rămâne cu mandatul chiar dacă sunt declaraţi incompatibili de ANI. În proiectul de statut era prevăzut că mandatul de parlamentar încetează, printre altele, “la data rămânerii definitive prin neatacare, a raportului ANI adoptat în conformitate cu procedurile legale, prin care se constată incompatibilitatea”. Această prevedere a fost eliminată la propunerea fostului ministru al Justiţiei, în prezent şeful senatorilor jurişti, Tudor Chiuariu. Astfel, în noua reglementare, senatorii şi deputaţii îşi pierd funcţia doar în urma unei hotărâri irevocabile şi definitive a instanţei de respingere a contestaţiei făcute de cel declarat incompatibil. Până acum decizia ANI rămânea definitivă şi-şi producea efectele – respectiv pierderea mandatului – dacă nu era contestată în termen de 15 zile. Modificarea de ultimă oră poate avea drept consecinţă faptul că un parlamentar declarat incompatibil să rămână în funcţie în condiţiile în care nu contestă decizia ANI. (Sursa: gandul.info)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PNL Târgu-Mureş, o nouă scrisoare deschisă către POL: “Noi nu facem politică pe Facebook”

Propunerea formulată, prin intermediul unei scrisori deschise, de Biroul Municipal al PNL Târgu-Mureş către conducerea …

Share
Share