Brașovul păcălit la Regionalizare. Mureșul câștigă tot Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Brașovul păcălit la Regionalizare. Mureșul câștigă tot

Presa centrală dar și cea din Sibiu, Alba, Mureș, dezbat proiectul USL de regionalizare. Mai puțin presa din Brașov care a transmis doar niște mesaje anemice de încurajare că politicienii USL se luptă făr să se spună clar pentru ce , unde și când.

Ce nu se spune brașovenilor este că jocurile sînt făcute la modul următor: Capitala Târgu-Mureș,guvernator USL Ciprian Dobre și doi viceguvernatori UDMR. Planul USL este de a împărți România în 8 Regiuni dar fără să se facă alegeri directe ale conducerii acestora. Se dorește o alegere indirectă a conducerii, alegere făcută doar de consilierii județeni.

Din totalul de 191 de consilieri judeţeni pe regiune Brasov, Mureș, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, 65 sunt membri USL, 53 UDMR ,37 PDL, 11 FDGR, 10 PP-DD, 7 PCM, 7 PPMT, unul de la UNPR şi 1 independent. Pe Regiunea Centru, USL are trei preşedinţi de CJ, UDMR are doi şi PDL unul.

Din punctul de vedere al componenţei Consiliilor judeţene din regiune, USL are 34,03%, UDMR are 27,7%, PDL are 19,37%, FDGR – 5,75%, PP-DD are 5,23%, iar celelalte partide maghiare au câte 3,66%, în timp ce UNPR are doar 0,52%.

Este clar că o alianță USL -UDMR ar duce la o majoritate confortabilă de 61,73% ceea ce ar duce la mutarea capitalei la Targu Mures, cum doresc maghiarii și la numirea președintelui CJ Mureș ca Guvernator.

De ce Brașovul nu va câștiga nimic chiar dacă este cel mai mare județ, cel mai puternic economic? Pentru că liderii locali USL nu au „putere” în fața celor de la București. Ei sînt, momentan, în poziția de ghiocel fața de Crin și Ponta,și nu în poziție de negociatori.

Brașovenilor li se vor vinde lozinci de genul că Brasovul va fi capitala economică, niște vorbe nesusținute de fapte având în vedere căputerea va fi la Mureș. Iar dacă ne mai uităm în planul USL observăm că fiecare regiune va trebui să aibă un spital regional (există deja la Târgu Mureș) și un aeroport internațional. Și aici Mureșul este avantajat față de Brașov deoarece ei deja îl au, noi îl avem doar pe hârtie. Aeroportul din Mureș este cu mult și în fața celui din Sibiu, săptămâna trecută Mureșul semnând un contract cu cel mai mare operator low-cost, Ryanair. Schimbările ce vor avea loc în regiune nu îi vor aștepta pe politicienii USL din Brașov, aflați la putere, să finalizeze și ei măcar un proiect.

Sursa: www.brasov.net

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Cel mai bine ar fi REGIUNEA TRANSILVANIA..ca un fel de land german cu guvernare proprie sa scapam de miticii, cocalarii, tziganii damboviteni..sa se spele Tonta si kakarau cu ei pe cap!!!!!

  • sa speram ca nu Tg Muresul e cel pacalit… si BV va fi capitala.
    Ne va fi mai bine daca vom fi capitala regionala si ar trebui sa nu ne traga in jos anumite tensiuni care apar mereu in spatiul public.
    Nu orasul cel mai mare trebuie sa fie capitala, altele sunt criteriile BV este un punct strategic de dezvoltare in turism, acolo oricum se vor trimite multi bani El va castiga mereu, indiferent ca e capitala sau nu.
    Tg Mures sa fie!
    Dati-va mana cu totii, toate partidele si votati capitala regiunii centru la Tg Mures! Florea, cu Dobre, cu Frunda, cu toti! Va fi in interesul tuturor!

  • Este clar ca fiecare cetateanal regiunii Centru trebuie sa isi vada prpriul interes in alegerea capitalei regiunii.
    In regiunea Centru maghiarii reprezinta 30% din populatie, deci vor avea un cuvant greu de spus. Romanii din Mures si din zonele limitrofe ar trebui in acest caz sa faca front comun cu maghiarii pentru a vota capitala la Tg.Mures. Asta nu inseamna tradare ci doar urmarirea unui interes pur economic. Vom trai mai bine daca capitala este la noi.Personal nu-i iubesc pe maghiari insa ii respect pentru ca sunt harnici. Si oricum romanii vor reprezenta 70% din populatia regiunii.Tg.Mures este situat si mai central, astfel incat toti locuitorii regiunii vor ajunge mai usor in capitala. Eu votz pentru Mures.

  • Pedel-istilor,voi ne-ati furat din buzunar multi bani pe impozite,ceea ce trebuia sa ne luati in acest an cu 16% marire,ne-ati luat acesti bani inca de acum 2 ani incoace.Veti fi cei mai nesuportati cetateni ai orasului(pdl-istilor),si sper ca peste 4 ani sa nu mai existati in politica,sa va lingeti ranile ca si … cateii.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE