EXCLUSIV: Proiect futurist pentru fosta Unitate Militară 542 Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

EXCLUSIV: Proiect futurist pentru fosta Unitate Militară 542

Cotidianul “Zi de Zi” vă prezintă prima versiune a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului „Restructurare zonă cu destinație specială în zonă de dotări și echipamente publice de interes municipal și supramunicipal”, care va fi realizat pe amplasamentul fostei Unități Militare nr. 542 de pe strada Călărașilor nr. 107 din Târgu-Mureș, în apropierea podului peste râul Mureș.

Ce se va construi?

Documentul a fost întocmit de arhitecții de la SC Proiect SRL Târgu-Mureș și depus la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, unde orice cetățean poate obține informații privind potențialul impact pe care planul propus îl are asupra mediului. Potrivit PUZ-ului, în arealul fostei cazarme vor fi construite un centru de conferințe, o clădire administrativă, o clădire cu dotări universitare, săli de curs și spații expoziționale, o unitate de alimentație publică, un Data Center, două clădiri de birouri, un imobil cu ateliere, un cămin studențesc cu studiouri și cantină, o clădire cu dotări publice de interes supramunicipal, o piață publică și un imobil în care va fi amenajat un cinematograf și un centru de arte populare.

Teren de 5,6 hectare

Proiectul va fi realizat pe un teren care are suprafața de 56.697 metri pătrați (mp), ocupat de un număr de 25 de corpuri construite cu o suprafață la sol de 10.903 mp. „Terenul care face obiectul acestui studiu se situează în partea central nordică a municipiului Târgu-Mureș, în vecinătatea unui nod important de circulație al orașului, zona de articulație între cartierul unirii și zona centrală a Târgu-Mureșului, o zonă a dotărilor majore ale orașului: Sala Polivalentă, patinoarul, Stadionul Municipal, Parcul Municipal, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” cu toate beneficiile proximității centrului istoric animație, accesibilitate și conectivitate”, se menționează în document.

Tunel pentru trenuri și linie de tramvai

Autorii planului propun și o soluție inedită pentru fluidizarea circulației din zonă: realizarea unui tunel pentru circulația feroviară și introducerea circulației cu tramvaiul, preacum și construirea unei piste pentru bicicliști la suprafață. „Calea ferată care mărginește zona studiată la nord-vest constituie în orice context urban o barieră, o ruptură în țesutul existent, tocmai din acest motiv reabilitarea traseului căii ferate prin introducerea în subteran vine ca o soluție la multiple probleme generate de aceasta. Circulația pe șine poate fi dublată la nivelul solului de traseul unui tramvai, al unei piste de biciclete sau al ocirărui alt mijloc de transport sustenabil”, propun arhitecții de la SC Proiect SRL Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE