Furturile din locuinţe. Poliţiştii mureşeni atrag atenţia Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Furturile din locuinţe. Poliţiştii mureşeni atrag atenţia

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Mureş atrage atenţia asupra problemei furturilor din locuinţe. Cetăţenii sunt îndemnaţi la prudenţă,  existând, totuşi, cazuri în care furturile din locuinţe pot fi evitate cu uşurinţă.

„Zilele acestea şi-a făcut din nou apariţia o veche cunoştinţă a poliţiştilor! Îmbrăcată îngrijit, cu un copilaş în braţe, bate la uşile târgumureşenilor, cerând ajutor (bani, alimente). Atenţie, însă! Este unul dintre modurile de operare pentru a fura din locuinţe!!!! Dacă încearcă uşa şi este deschisă, şi nu este nimeni atent, fură din spaţiile de la intrare! Dacă este invitată în casă, profită de neatenţia proprietarului bine intenţionat!

Doriţi să ajutaţi astfel de persoane? Îndrumaţi-le spre Direcţia Judeţeană de Protecţia Copilului (str. Trebely)!  De exemplu, la Centrul Materna primesc ajutor (adăpost, hrană, toate cele necesare) mamele cu copii mici. De asemenea, ajutorul vizează orice copil în situaţii de risc! Dacă vedeţi în continuare adulţi cu copii la cerşit, în general pentru că refuză să ceară sau să primească ajutor, întrucât copiii le sunt de folos pentru asta! Iar oferindu-le bani mai ales, îi încurajaţi să continue! 

Vă reamintim: există situaţii când furturile din locuinţe se pot uşor evita! 

  • Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă! Se întâmplă să dormiţi, să fiţi în baie sau în balcon, iar în acest timp, în doar câteva secunde, cineva să vă ia din hol, în special, geanta, portmoneul, telefonul, banii… (obiecte pe care, frecvent, le ţinem la cuier ori pe un dulăpior, în hol). Bate uşor, dacă nu răspunde nimeni încearcă uşa, deschide încet şi…dacă e momentul potrivit, în câteva secunde acţionează!! Dacă o surprinde cineva în casă, spune fără reţineri că se interesează dacă locuieşte persoana „x” în bloc, ori că i s-a părut că i s-a răspuns la bătaia în uşă şi de aceea a intrat. Nu e o problemă dacă dă greş, mai sunt atâtea uşi de încercat!!
  • În cazul în care la uşa Dvs. se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă! Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! (ex: până una dintre persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă „avea nevoie” de toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri)
  • Folosiţi eficient interfonul!! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ!! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse motive sau calităţi pe care persoana respectivă spune că le are: de la poştă, de la citit contoare, reclame etc. Persoanele care au cu adevărat treabă în bloc, au cartelă de acces!! Ceilalţi nu au de ce să intre!! Şi nu ezitaţi să întrebaţi la cine se duc persoanele care intră deodată cu Dvs. în bloc, profitând de faptul că s-a deschis uşa, ori cel puţin fiţi atenţi unde se duc!” (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE