Nevăzătorii vor fi ajutaţi să-şi găsească un job Social
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 393 Vizualizări

Nevăzătorii vor fi ajutaţi să-şi găsească un job

Mureşenii cu deficienţe de vedere, care au obţinut acest handicap pe parcursul vieţii, vor primi sprijin din partea Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Mureş, potrivit unui proiect pe care noul preşedinte al Asociaţiei, Tiberiu Oreian, doreşte să-l implementeze. Totodată, acesta vizează să mărească numărul membrilor activi în cadrul ONG-ului prin cooptarea a cât mai mulţi tineri cu deficienţe de vedere, încadraţi în grad de handicap. În prezent, Asociaţia numără circa 3000 de membrii din întreg judeţul Mureş.

Reporter: Aţi fost numit recent preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Mureş.

Tiberiu Oreian: Mai exact, în urmă cu două luni şi jumătate, pe 1 noiembrie 2012. Au fost alegeri în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Nevăzătorilor, unde o mare majoritate a membrilor mi-au dat votul, au avut încredere în mine. Domnul Mihail Moraru, fostul preşedinte, din motive de sănătate s-a pensionat începând cu 1 noiembrie.

Reporter: Ce obiective v-aţi stabilit să atingeţi în noua dumneavoastră funcţie?

T.O.: Să ajut oamenii. Să-i consiliez, să-i sprijinim în orice domeniu. În rest corectitudine.

Rep.: V-aţi stabilit şi proiecte pe care să le implementaţi? Puteţi să ne spuneţi despre ce este vorba?

T.O. Mi-am propus să derulez mai multe proiecte. De exemplu, mi-aş dori să găsim locuri de muncă pentru persoanele care au rămas cu deficienţe de vedere în urma unor accidente, ale unor boli pentru care integrarea în societate şi găsirea unui loc de muncă sunt dificile. Avem membrii ai asociaţiei care au fost şoferi pe TIR şi în scurt timp au orbit complet. Şi este mult mai greu să se integreze în societate faţă de un nevăzător din naştere, care a făcut o şcoală specială. Aş dori să le găsim un loc de muncă specific.

Voi lua legătura cu firme private care au potenţial, pot angaja persoane cu handicap pentru meserii care pot fi prestate de aceste persoane. Doresc să încep din acest an. De asemenea, doresc să cooptez membrii în asociaţie ca şi persoane active, care să participe la diferitele concursuri, literare, sportive, să se integreze mai mult în activitatea Asociaţiei Nevăzătorilor. Doresc să aduc cât mai mulţi tineri, cu probleme de vedere, încadraţi în grad de handicap, care nu ştiu despre noi, despre proiectele noastre şi vreau să-i cooptez în Asociaţie.

Rep.: Cum pot deveni membri ai Asociaţiei?

T.O.: Pentru a fi membru în cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor, persoana care are probleme cu ochii trebuie să urmeze anumiţi paşi. Să aibă o externare de la medicul oftalmolog, care îi constată gravitatea bolii, de acolo vin la noi şi îi consiliem, le explicăm care sunt următorii paşi pentru a ajunge la comisia de expertiză în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE