Home / Social / Peninsula la Târgu-Mureş, înţelegere cu Consiliul Local?

Peninsula la Târgu-Mureş, înţelegere cu Consiliul Local?

Distribuie

Pentru ca Festivalul Peninsula să se desfăşoare în continuare la Târgu-Mureş, conducerea municipiului intenţionează să promoveze un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să creeze condiţiile propice desfăşurării Felsziget-ului. Problema pe care speră organizatorii festivalului că o să se rezolve pe această cale este terenul.

Săptămâna trecută a avut loc o întrevedere între conducerea oraşului şi organizatorii festivalului, unde s-a propus acordarea facilităţilor necesare printr-un proiect de hotărâre promovat în Consiliul Local. „Am avut o întâlnire cu cei care organizează Peninsula şi le-am spus că noi ţinem foarte mult să rămână la Târgu Mureş şi să nu plece în altă parte, se vehicula Cluj şi Braşov. Şi atunci i-am rugat să ne facă în scris o cerere prin care să ne spună de ce ar avea nevoie. Noi i-am ajutat în fiecare an şi de aceea le-am cerut ne spună ce ar mai avea nevoie şi să înaintăm către Consiliu Local ca şi propunere de hotărâre. Cred că până la sfârşitul lunii o vor trimite (n.r. – propunerea)”, a declarat Claudiu Maior, consilier local.

Implicat în acest demers este şi consilierul local, Peti Andras. „M-am implicat şi eu, dar nu pot spune încă despre ce este vorba. Ar fi o mare pierdere dacă s-ar muta festivalul. Eu sper să intre proiectul  în Consiliu Local cât mai repede”, a declarat Peti Andras.

Terenul, mărul discordiei

Directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo, a afirmat că aşteaptă cu interes decizia Consiliului Local, mai ales că lista de propuneri pe care o vor înainta în acest an este aceeaşi cu cea din anii precedenţi, principala problemă ridicată rămânând terenul.

„Dacă va fi o hotărâre de Consiliu Local va fi foarte frumos. Până acum nu prea am avut un sprijin de la Consiliul Local, dar dacă va fi cazul aşteptăm. Noi în fiecare an transmitem lista de propuneri, noi aşa începem, când semnăm un protocol de colaborare este lista, noi nu trebuie să trimitem şi în fiecare an este aceeaşi listă. Noi am cerut să avem teren, aici este problema. Dacă asta se rezolvă atunci ne gândim şi analizăm”, a declarat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Decizia finală, săptămâna viitoare

Acesta speră ca până săptămîna viitoare să mai existe o întrevedere cu conducerea oraşului şi în final să fie luată o decizie, cel târziu la finele săptămânii viitoare. „Eu sper să mai avem o întâlnire cu domnul primar, săptămâna trecută am avut o întâlnire unde am discutat şi ne-a spus că s-ar putea să fie o hotărâre în Consiliul Local şi aşteptăm această hotărâre. Eu sper că cel târziu săptămâna viitoare o să luăm o decizie finală. Trebuie să o luăm pentru că nu mai putem să tragem de timp”, a mai spus Bodor Laszlo, subliniind că locaţia ideală pentru desfăşurarea festivalului rămâne perimetrul din spatele Complexului de Agrement şi Sport Mureşul, terenul din zona Parcului Municipal de care primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a amintit că ar dori să-l cedeze festivalului nu prea corespunde din cauza poluării fonice prea mari.

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

0 comentarii

  1. Asta e o mare vrajala.Vrem ceva concret!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.