Radu Beligan medaliat de Dorin Florea Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Radu Beligan medaliat de Dorin Florea

După aproape două ore, timp în care Maestrul Radu Beligan şi-a confesat viaţa, pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii din Târgu Mureş, a avut parte de o frumoasă surpriză primind din partea municipalităţii, “Medalia de Aur a Artelor Transilvane”, înmânată de primarul Târgu Mureşului, Dorin Florea. Chiar dacă are în spate 70 de ani de activitate artistică, Radu Beligan nu şi-a putut ascunde emoţia şi bucuria la primirea distincţiei  sarutând chiar de câteva ori distincţia primită, în aplauzele publicului prezent. Distincţia oferită Maestrului Beligan vine să întregească numărul personalităţilor artistice precum Johnny Răducanu, Richard Clayderman, Gheorghe Zamfir, sau  Florin Piersic care au intrat în posesia distincţiei oferite în ultimii ani de municipalitatea Târgu Mureş. “Medalia de Aur a Artelor Transilvane”, oferită lui Radu Beligan, a fost realizată manual de bijutieri autohtoni, din aur masiv, având 24 de grame şi 24 de carate.

“Un adevărat reper”

Primarul Târgu Mureşului, Dorin Florea, a precizat că oferirea distincţiei vine să aducă o recunoaştere unei mari personalităţi a scenei şi ecranului românesc, un adevărat exemplu pentru generaţiile tinere. “Este o onoare şi o bucurie pentru noi că l-am avut prezent la Târgu Mureş pe Radu Beligan, un adevărat reper în ceea ce înseamnă cultura românească. Întreaga lui activitate este un exemplu pe care-l poate oferi prin tenacitatea sa tinerilor şi societăţii româneşti, că poate să-şi revină prin cultură”, a precizat Dorin Florea.

“Un public extraordinar”

Luat prin suprindere de surpriza oficialităţilor târgumureşene, maestrul Radu Beligan a mulţumit publicului, care l-a aplaudat minute în şir după o porţie consistentă despre teatru, despre film, despre monştrii sacrii care i-a dat scena românească, care de-a lungul timpului şi-au intersectat destinele cu cel al Maestrului Radu Beligan. “Mulţumesc pentru acestă întâlnire cu publicul din Târgu Mureş, mai puţin gălăgioşi. Norocul meu, bucuria mea a fost ca dumneavoastră să fiţi un public extraordinar”, a precizat Radu Beligan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE