120 de persoane certificate prin “Profesionişti în formare” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

120 de persoane certificate prin “Profesionişti în formare”

“Profesionişti în sistemul de formare profesională din România” este un proiect cu finanţare din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de Asociaţia “Colfasa”, în parteneriat cu Institutul de Training, Studii şi Cercetări din Târgu-Mureş, Asociaţia Întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Suceava, Consiliul Local al Întreprinderilor mici şi mijlocii din Oradea şi din judeţul Harghita, precum şi un partener transnaţional. Ieri, 23 ianuarie, Caravana Formării a ajuns la Târgu-Mureş, unde s-a discutat despre importanţa cursurilor de formare şi despre rolul formatorului.

Metodologii inovatoare în formarea profesională

“În cadrul activităţii pe care o organizăm astăzi, ne-am propus să promovăm Proiectul “Profesionişti în sistemul de formare profesională din România”. Obiectivul principal al proiectului este promovarea unor metodologii inovatoare în formarea profesională, aşa cum este “E-learning”, respectiv, formarea la distanţă şi abordarea acestor programe de formare pentru adulţi printr-o metodologie combinată între formarea în sala de curs şi formarea la distanţă, metodologie cunoscută sub denumitea de “blended learning”, a declarat Roxana Togănel, director de proiect în cadrul Asociaţiei “Colfasa”. Prin acest proiect au fost certificaţi 120 de formatori, profesionişti care existau pe piaţa de formare profesională din România, desfăşurau programe de formare pentru adulţi, fără să fie acreditaţi de CNFPA.

Activitate de cercetare, rezultate neaşteptate…

“Evenimentul de astăzi încheie o serie de evenimente pe care le-am desfăşurat în toate regiunile de dezvoltare în care implementăm acest proiect, şi anume, la Oradea, Suceava, Miercurea Ciuc şi Târgu-Mureş”,a adăugat Roxana Togănel. Pentru selectarea celor 120 de formatori s-au realizat o serie de interviuri, procesul de selectare s-a făcut în baza CV-ului acestora, a experienţei în domeniu. Valoarea proiectului este în jur de 5 milioane de lei. În prima etapă a proiectului a fost realizată o activitate de cercetare în toate regiunile ţintă, au fost realizate interviuri cu angajatorii, pentru a se verifica ce tip de nevoi au aceştia şi tipul de domeniu în care ar trebui formaţi angajaţii. “Concluzia a fost că nevoile angajatorilor ar viza în special zona de competenţe de comunicare din partea angajaţilor. Din păcate, competenţele angajaţilor nu corespund nevoilor angajatorilor. Nici sistemul de învăţământ şi nici cel de formare profesională nu reuşesc să acopere aceste nevoi”, a explicat directorul de proiect.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE