Analizele medicale vor fi gratuite la Spitalul Judeţean Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Analizele medicale vor fi gratuite la Spitalul Judeţean

Din primăvara acestui an analizele medicale la Spitalul Clinic Judeţean Mureş vor putea fi efectuate gratuit de bolnavii care se vor prezenta la laborator cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. În prezent, de analize medicale gratuite beneficiază doar pacienţii internaţi în spital, cu internare de zi sau continuă.

 În prezent, doar analize plătite

După mai bine de trei ani de zile în care spitalul a fost văduvit de fonduri din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş pentru acest tip de analize medicale, din cauza lipsei certificării RENAR a laboratorului de analize medicale, zilele trecute Spitalul Clinic Judeţean Mureş a intrat pe lista spitalelor cu acest tip de acreditare. În prezent, pacientul care este consultat în ambulatorul de specialitate al spitalului, dacă primeşte bilet de trimitere pentru analize de laborator nu le poate efectua gratuit la laboratorul spitalului, decât contra cost. Prin urmare alege să şi le efectueze gratuit într-un alt laborator din oraş unde mai există fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate. „Laboratoarele noastre funcţionează, dar pot să facă analize medicale şi să le furnizeze doar secţiilor. Bolnavii internaţi în spital pot să beneficieze în mod gratuit, în pachetul de servicii, de acest laborator”, a declarat dr. Ladislau Schwartz, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Obligativitatea certificării RENAR, îndeplinită

Cu acreditarea RENAR a laboratorului de analize medicale, Spitalul Clinic Judeţean Mureş va putea obţine, odată cu intrarea în vigoare a noului Contract-cadru de la 1 martie, finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mureş pentru analize medicale gratuite de urină, de sânge, scaun etc. „Din 17 ianuarie avem această certificare RENAR. Acum vom putea merge la contractări la Casa de Asigurări de Sănătate. Asta înseamnă că medicii din ambulatorul de specialitate care consultă bolnavii şi au nevoie de anumite analize medicale vor putea trimite la laboratorul nostru pe bază de bilet de trimitere şi pacientul nu va mai trebui să plătească aceste analize”, a explicat medicul. Totuşi, vor exista în continuare unele analize pentru care nu se va putea primi finanţare şi va trebui să se perceapă o coplată. Pentru obţinerea acestei acreditări a fost necesară îndeplinirea a mai multor criterii pentru atingerea standardelor impuse de comisia de acreditare, motiv pentru care, în timp, s-au făcut o serie de investiţii privind dotarea, modificări de circuite.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE