Home / Sanatate / Campania naţională de vaccinare anti-HPV, din martie

Campania naţională de vaccinare anti-HPV, din martie

Distribuie

Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la iniţiativa Fundaţiei Renaşterea, susţine demersul Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a relua campania de vaccinare împotriva HPV, soluție care, alături de testarea Babeş Papanicolau, ar putea scădea riscul apariţiei cancerului de col uterin cu până la 94%.

„Vaccinarea anti-HPV va fi disponibilă începând cu luna martie sau cel târziu finalul trimestrului întâi, pentru un grup ţintă de 10-14 ani. Finanţarea va fi asigurată în totalitate de Ministerul Sănătății, la solicitatea părinților. Programul de screening pentru cancerul de col uterin va continua  la nivel naţional, cu accent pe Bucureşti”, a declarat Adrian Pană din cadrul Ministerului Sănătății.

Până în prezent, aproximativ 150 milioane de doze de vaccin anti-HPV au fost administrate în întreaga lume şi numărul este într-o continuă creştere. „Fundaţia Renaşterea promovează prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de col uterin. Fiecare dintre noi, fiecare femeie din România are dreptul de a se informa şi de a se proteja pentru a-şi păstra sănătatea”, a declarat Mihaela Geoană, Preşedinte Fundaţia Renaşterea.

Vaccinul anti-HPV asigură protecţie împotriva bolilor determinate de tipurile de HPV 6, 11, 16 şi 18 şi se adresează în general populaţiei feminine cu vârste cuprinse între 9 şi 45 de ani. Vaccinarea este recomandată în primul rând fetelor cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, interval de vârstă unde eficacitatea sa este de 99%, dar şi targetului secundar, respectiv populaţiei feminine cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani. Pentru acest target secundar, s-a demonstrat imunogenitate crescută la administrarea vaccinului, acesta fiind intervalul cel mai expus contactării HPV. Se pot vaccina, de asemenea, şi tinerele de peste 26 de ani care nu s-au infectat cu HPV.

 „Profilul de siguranţă al vaccinului anti-HPV a fost evaluat în peste 6 studii clinice randomizate, numai 0,2% din persoanele vaccinate raportând reacţii adverse la locul injectării, reacţii comune oricărui tip de vacinare”, a declarat dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.