Ciprian Dobre își dorește respect pentru România Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Ciprian Dobre își dorește respect pentru România

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a afirmat astăzi, cu ocazia manifestărilor dedicate aniversării Unirii Mici din 1859, găzduite de curtea Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș, că cetățenii țării au datoria de a face ca România să aibă un punct de vedere răspicat în lume.

„Cred cu tărie în soarta națiunii române”

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș și-a manifestat încrederea în soarta națiunii române, spunând că „atunci când în spatele cuvintelor stau idei, poți să te bazezi că faci ceva bine.” „Cred că noi încă avem un cuvânt de spus în Europa, așa cum am avut la 1859, așa cum am avut la 1918. Din această perspectivă europeană cred și sper că fiecare cetățean român va fi în primul rând apărat și în al doilea rând respectat. Punctul nostru de vedere, da, într-adevăr de multe ori a fost unul bâlbâit. Cred însă că avem datoria – și trebuie să o spunem foarte răspicat – să facem ca această țară, România, să aibă un punct de vedere răspicat, să aibă un punct de vedere hotărât, ca premiză pentru ca acest cuvânt, al României, să fie respectat. Asta îmi doresc, asta cred că noi toți avem nevoie și mai cred cu tărie în soarta națiunii române”, a spus Ciprian Dobre.

Cinste faptelor lui Cuza

Referindu-se la Mica Unire, președintele Consiliului Județean Mureș și-a amintit și de Marea Unire de la 1989 și a făcut un apel la cinstirea faptelor domnitorului Alexandru Ioan Cuza. „A vorbi despre Mica Unire, a Moldovei și a Țării Românești, aici în Ardeal ne dă un fior, ne dă de fapt perspectiva și unitatea de măsură cu care oamenii responsabili acționează în plan politic. Evident, sunt bucuros din perspectiva de a fi român să pot vorbi astăzi în fața dumneavoastră și împreună să cinstim și memoria și actele domnitorului Cuza. Bucuria despre care vă vorbeam se referă la faptul că pot vorbi despre Mica Unire. A vorbi despre Mica Unire înseamnă pentru mine, ca român, să pot vorbi despre Marea Unire. Să pot vorbi despre națiunea română”, a subliniat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE