Corneliu Grosu, lobby pentru slujirea interesului național Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

Corneliu Grosu, lobby pentru slujirea interesului național

Prefectul județului Mureș, Corneliu Grosu, l-a parafrazat pe academicianul Dan Berindei cu ocazia discursului susținut astăzi, la ceremonia de aniversare a Unirii principatelor Române de la 1859, afirmând că actuala clasă politică trebuie să renunțe la interesele personale, în favoarea intereselor țării.

Afirmarea țării, în folosul cetățenilor

Mesajul prefectului către actualii politicieni a fost să își aducă aminte că se află în funcții în folosul cetățenilor și nu pentru a se sluji pe sine. „Nu întâmplător, la 60 de ani de la această Unire avea să aibă loc, la 1918, și Marea Unire a tuturor românilor. Revin la ceea ce spunea eminentul istoric, academicianul Dan Berindei: procesul de constituire și săvârșire a României reprezintă un exemplu care ar trebui urmat, mai ales în vremuri grele și complicate și de actuala clasă politică în ansamblul ei, pentru a se obține cele mai bune condiții, pentru desăvârșirea integrării europene a României, uitându-se interesele partizane în beneficiul celor corespunzătoare unui interes național fundamental. Iar românii și toți cetățenii acestei țări trebuie să își aducă necontenit aminte că au datoria de a nu se sluji doar pe sine, ci și această țară, căci afirmarea și progresul acesteia este și în folosul fiecărui cetățean”, a precizat Corneliu Grosu.

„Să dăm oamenilor speranță și demnitate”

Totodată, prefectul județului Mureș a fost de părere că actuala clasă politică din România trebuie să ofere mai multă speranță și demnitate cetățenilor, în special viitoarelor generații. „Noi, toți de aici, și cu noi alături toți cei care într-un fel sau altul poartă răspunderea conducerii României de astăzi și făurirea României de mâine, să dăm oamenilor ce așteaptă de multă vreme: speranță, demnitate și mândria de a fi români liberi într-o țară liberă și prosperă. Ei, și generațiile viitoare, să ne judece de ceea ce facem noi astăzi”, a conchis Corneliu Grosu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE