Dorin Florea vrea bustul lui Cuza de la Poliție Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Dorin Florea vrea bustul lui Cuza de la Poliție

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a cerut astăzi, conducerii Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș, să fie de acord ca statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza să fie mutată din curtea acestei instituții pe un spațiu aparținând autorităților locale.

„Va fi cel mai frumos gest”

Solicitarea primarului a fost făcută cu ocazia manifestărilor dedicate aniversării Unirii Principatelor Române de la 1859, găzduită de curtea Inspectoratului de Poliție Județeană Mureș. „Mereu vă spun același lucru, vă ofer posibilitatea să îl așezați pe domnitorul Cuza în centrul orașului. O spun în fiecare an, și dacă domnul Boar la un moment dat vă spunea că nu știe ce să vă spună, eu știu ce să vă spun, în sensul că este un act generos pe care nu cred că se supără nimeni și Primăria se obligă să vă facă reproducerea. E păcat, că un lucru personalizat și atât de îndrăgit românilor să nu avem posibilitatea, așa cum facem cu Mihai Viteazul, așa cum facem cu toate manifestările la care ținem foarte mult”, a afirmat Dorin Florea. „Va fi cel mai frumos gest pe care Poliția Română, alături de momentele în care oferiți flori în centrul orașului sau vă puneți viața în pericol, faceți acest gest pe care îl aștept, iată, de zece ani. Dacă doriți, îl mai aștept încă zece ani”, a mai spus primarul municipiului Târgu-Mureș.

Apel pentru respectarea valorilor

De asemenea, Dorin Florea a făcut un apel la respectarea valorilor și cunoașterea interesului național. „Dacă știi să îți faci temele cu seriozitate, atunci nu trebuie să te abați, mai ales când ești în anumite funcții, de la ceea ce înseamnă principii, de la ceea ce înseamnă respect față de valori, de ceea ce înseamnă într-adevăr să cunoști interesul național și bravi bărbați de stat, așa se pot onora, așa se pot ține prelegeri sau închina la memoria lor, respectând-o”, a apreciat edilul șef. „Să faci două universități, să pui bazele Academiei Române, să faci școală de economie, să faci institut de belle-arte, să gândești într-adevăr ceea ce înseamnă România valorilor, e un lucru pentru care de fiecare dată mă înclin pentru ce perioadă a fost dar niciodată n-o să uit că a respecta locul și rolul României în Europa este prin ceea ce faci astăzi. Și eu fac o singură reflecție: să judecați prin prisma bravilor bărbați, a Armatei Române și tot ceea ce s-a făurit în 1918 judecând prin prisma momentelor, evenimentelor și școlilor din ziua de azi cu produsul lor și atunci într-adevăr știm ce înseamnă să vii și să te închini în fața memoriei lui Cuza”, a conchis Dorin Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE