Home / Cultură / EXCLUSIV: Război al penițelor în Mureș

EXCLUSIV: Război al penițelor în Mureș

Distribuie

Conducerea Asociației Scriitorilor din Târgu-Mureș este catalogată drept o “caricatură” și “mereu dispusă la sforării” de poetul Răzvan Ducan, într-un interviu acordat scriitorului Nicolae Băciuț, publicat în volumul “În spatele oglinzii”, apărut în ianuarie 2013 la Editura “Nico” din Târgu-Mureș.

Răzvan Ducan: “Asociaţia din Târgu-Mureş, o caricatură”

Astfel, la pagina 68 din respectiva carte, Răzvan Ducan este întrebat ce părere are despre faptul că mai mulți scriitori mureșeni sunt “înregimentați” la Asociația Scriitorilor din Cluj, și nu la cea din Târgu-Mureș. “Asociaţia Scriitorilor din Târgu-Mureş este o caricatură de asociaţie literară. Ar lua, cred, cu brio, titlul de cum nu trebuie să fie o astfel de asociaţie literară! Cu o conducere lipsită de imaginaţie şi iniţiativă, cu o activitate submediocră, mereu dispusă la sforării, ea se demonetizează tot mai mult, pe măsura trecerii timpului. Cel mai recent exemplu şi cred că cel mai concludent, al rezultatului “activităţii” acesteia, este acela al ieşirii scriitorilor, de prima linie: Mihai Sin, Nicolae Băciuţ şi Valentin Marica din cadrul asociaţiei din Târgu-Mureş, oraş în care locuiesc şi în care ar fi firesc să activeze literar, şi transferarea lor, ca o proprie voinţă, la Asociaţia Scriitorilor din Cluj-Napoca! Fără alte cuvinte!”, afirmă Răzvan Ducan.

Cornel Moraru: “Dreptul la opinie e garantat”

De cealaltă parte, președintele Asociației Scriitorilor din Târgu-Mureș, scriitorul și criticul literar Cornel Moraru, a comentat afirmațiile colegului său de breaslă ca fiind o opinie, iar dreptul la exprimarea acesteia fiind garantat de societatea actuală. “Am impresia că e un interviu mai vechi. Eu de aproape trei ani am lipsit pentru că am fost bolnav, am stat prin spitale și am revenit recent. În intervalul acesta de timp nu știu cum a decurs activitatea, așa că nu aș putea să mă pronunț. Dreptul la opinie e garantat acum de societatea în care trăim. E o opinie. Trebuie luate și alte opinii. Nu știu despre ce e vorba și n-aș putea să mă pronunț”, a declarat Cornel Moraru.

“Opțiunile sunt libere”

Totodată, președintele Asociației Scriitorilor din Târgu-Mureș a spus că înscrierea unor scriitori în Asociații din alte județe este o practică destul de frecventă și a oferit câteva exemple în acest sens. “Opțiunile sunt libere, noi avem în Asociație scriitori din Brașov, Alba Iulia, Cluj, din foarte multe zone ale țării, la fel cum sunt scriitori din București care sunt membrii în Asociația din Sibiu sau invers, din Craiova care sunt la București. Scriitorii optează din diferite motive pentru anumite Asociații. Oricum, numărul membrilor Asociației de la Târgu-Mureș a crescut foarte mult, chiar recent avem noi emmbrii noi, dintre care trei nu sunt din Târgu-Mureș”, a conchis Cornel Moraru.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.