Share

Home / Social / Facturile la căldură, mai mari. Vezi cu cât au crescut la Târgu-Mureş

Facturile la căldură, mai mari. Vezi cu cât au crescut la Târgu-Mureş

Locuitorii din Cluj, Iaşi, Suceava sau Buzău au plătit în primele luni ale acestei ierni facturi mai mari la căldură faţă de 2011, o situaţie specială fiind la Arad, unde facturile pentru decembrie 2012, deşi triple faţă de noiembrie, au fost mai mici comparativ cu iarna trecută. La Târgu-Mureş,  facturile la încălzire pentru cele aproximativ 1.500 de familii rămase în sistemul centralizat de încălzire au fost cu până la 40 la sută mai mari pe luna decembrie faţă de luna precedentă, autorităţile spunând însă că se aşteaptă ca facturile pe ianuarie să fie similare celor din decembrie. “În funcţie de numărul de camere, procentul creşte. La o cameră avem o creştere medie de 25 la sută, la două camere de 35 la sută, la trei camere de 40 la sută”, a spus Ovidiu Moldovan, directorul societăţii Locativ din Târgu Mureş, care a preluat, anul trecut, furnizarea încălzirii în sistem centralizat. Potrivit acestuia, la consumatorii unde factura se emite pe asociaţii de proprietari, în medie, pentru luna noiembrie s-au înregistrat costuri la încălzire de 72 de lei la apartamentele de o cameră, iar în decembrie de 91 de lei. La apartamentele de două camere din cadrul asociaţiilor, facturile la încălzire au crescut de la 137 de lei pe noiembrie la 174 de lei pe decembrie, iar la cele de trei camere – de la 188 de lei pe noiembrie, la 239 de lei pe decembrie.

Există şi recorduri…

Dar există şi unele recorduri la facturi. Astfel, la un apartament cu două camere cea mai mare factură, pe luna decembrie, a fost de 354 de lei, iar la un apartament cu trei camere, care are şi repartitor, de 445 de lei. El a estimat că valoarea facturilor pentru ianuarie va fi similară celei pe decembrie. În ce priveşte consumatorii care au contract direct cu furnizorul de gaz, în urma debranşării de la sistemul centralizat de furnizare, se aplică sistemul regularizării consumului la fiecare trei luni. Astfel, dacă la un apartament de trei camere factura aferentă lunii decembrie, pe baza consumului estimat, a fost de circa 95 de lei, regularizarea la trei luni depăşeşte 400 de lei. (Sursa: rtv.net)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Drumurile naţionale din Mureş, supravegheate zilnic cu opt aparate radar!

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să …

Share
Share