Lucrări avansate la mansardarea Spitalului de Urgenţă Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 321 Vizualizări

Lucrări avansate la mansardarea Spitalului de Urgenţă

Lucrările de mansardare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş avansează destul de repede. În patru luni de zile construcţia a fost deja ridicată şi se lucrează la finisajele interioare.

Proiectul „Supraetajarea Clinicii de Obstetrică şi recompartimentarea etajelor 8 şi 9 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş” a fost aprobat de Guvernul României, Hotărârea de Guvern nr. 642 din 27 iunie 2012, finanţarea fiind de la Banca Mondială prin Ministerul Sănătăţii. Lucrările de supraetajare sunt realizate de firma SC Victor Construct SRL din Botoşani şi au demarat anul trecut, pe data de 22 octombrie, având ca termen de finalizare data de 22 octombrie 2013. “Lucrările de supraetajare a secţiei de Ginecologie continuă. În momentul de faţă se lucrează la finisajele interioare, apoi urmează compartimentările. Sigur, pe perioada lucrărilor activitatea în cadrul secţiei se desfăşoară la capacitate redusă, însă după ce aceste lucrări se vor finaliza vom avea o secţie de Ginecologie la standarde europene, aşa cum este normal într-un spital regional de urgenţă”, a declarat Lavinia Abu Amra, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.

 

Servicii mai accesibile, de calitate îmbunătăţită

 

Gravidele, proaspetele mămici cu bebeluşii lor şi femeile care au nevoie de tratamente ginecologice vor beneficia de condiţii moderne în cadrul unităţii medicale. Prin lucrările de modernizare pevăzute în proiect, corpul A şi parţial corpul B al etajului opt  vor fi destinate lăuzelor, iar în restul corpului B vor fi amplasate secţia pentru nou născuţi, respectiv cea pentru prematuri. Secţia de lăuze va beneficia de nouă saloane a câte trei paturi în rooming in, cu grupuri sanitare şi două saloane cu un pat cu grup sanitar. Secţia de neonatologie va cuprinde şi două saloane de terapie intensivă nou născuţi cu o cameră de supraveghere amplasată între cele două camere, respectiv două saloane pentru prematuri cu câte şapte paturi.

La etajul nouă, în corpul A se va amplasa blocul operator şi blocul de naştere format din patru camere de naştere, iar în corpul B vor exista trei saloane cu grup sanitar pentru gravide cu trei locuri, un salon tampon, trei saloane pentru postcesariene şi un bloc operator pentru mici intervenţii.

În ceea ce priveşte etajul zece, care va fi supraetajat, va cuprinde secţia septică cu patru saloane septic cu trei paturi şi grupuri sanitare în corpul A, iar în corpul B vor fi două laboratoare de analiză cu cameră de recoltare, sală pentru ecograf, sală de curs pentru 56 de studenţi, bibliotecă, camere pentru medici, asistente, sală de mese cu oficiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE