Home / Politic / „Nu mă voi întâlni cu FMI…las Guvernului deplină libertate”

„Nu mă voi întâlni cu FMI…las Guvernului deplină libertate”

Distribuie

 Preşedintele Traian Băsescu vrea să lase Guvernului libertatea de negociere cu misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI) Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM), programată să se deruleze până pe 29 ianuarie, pentru a fi  analizate subiecte precum evoluţiile recente ale economiei româneşti şi bugetul de stat pe 2013.

„Nu mă voi întâlni cu FMI, am transmis acest lucru în mod politicos, pentru că am vrut să las Guvernului deplină libertate să poată discuta reducerea TVA la alimente, sper să reuşească acest lucru. Populaţia aşteaptă, mai ales că au venit scumpiri la electricitate de la 1 ianuarie, la gaze s-au scumpit toamna trecută, se scumpesc şi anul acesta, se introduc taxe noi pe combustibil. Deci, cred că populaţia aşteaptă cu nerăbdare finalizarea negocierilor, să audă că Guvernul a reuşit să scadă TVA-ul la alimente.

De asemenea, sunt convins că Guvernul este extrem de încordat în negocierea pe reducerea CAS-ului, de asemenea promisă şi care, de asemenea, creează venit suplimentar la populaţie”, a susţinut Băsescu, într-o declaraţie, la Palatul Cotroceni. „Guvernul a avut toată libertatea să rezolve şi problema Oltchim-ului. Ştiţi că m-aştept să anunţe în cursul zilei de astăzi că vor angaja înapoi 2.500 de oameni la Oltchim. Aşa îmi aduc aminte că era mesajul”, a completat preşedintele.

(sursa Agerpres)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Márk Endre (UDMR) candidează pentru un nou mandat la Reghin

Distribuie După candidaturile anunțate de Stelian Doru Cătană din partea PNL și Vasile Oprea din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.