Tradiţie şi inovaţie la Zilele Colegiului “Unirea” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Tradiţie şi inovaţie la Zilele Colegiului “Unirea”

Zilele Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş se desfăşoară în perioada 23 – 25 ianuarie. În fiecare din aceste zile, începând cu orele 12.00, se desfăşoară foarte multe activităţi culturale, artistice, olimpiade, concursuri şcolare, organizate pe catedre. Multe dintre acestea fac parte din tradiţia Colegiului, altele aduc elemente de inovaţie. Cu toate se bucură însă de implicare, atât din partea cadrelor didactice, a direcţiunii, cât şi a elevilor.

Olimpiade şi concursuri

Fiecare catedră şi-a stabilit una, două sau trei activităţi tematice care se desfăşoară în aceste zile. În program figurează premierea Concursului de Matematică “Şimon Petru”, iar unii dintre elevi vor participa la faza pe şcoală a Olimpiadei de istorie, şi a Olimpiadei de Geografie. Va avea loc un concurs interdisciplinar “Leonardo sa Vinci”, adresat elevilor de liceu, organizat de profesorii de fizică, biologie şi geografie, un “Atelier de creaţie”, desfăşurat la Palatul culturii şi Muzeul de Artă. “Întâlnire de… poveste în limbalatină” este o activitate adresată elevilor de la profil uman în timp ce Concursul de programare îi viziează pe elevii de la profilul de informatică. Evident, profesorii de istorie şi socio-umane au organizat activităţi legate de “Unire” iar catedra de limbi moderne a organizat foarte multe concursuri.

Schimb de experienţă între elevi

“O noutate în acest an este un schimb de experienţă puţin neobişnuit, efectuat între elevi. Astfel, elevii din clasele mai mici vor participa la orele desfăşurate cu elevii de liceu şi invers. O altă activitate este o “Iniţiere în managementul proiectelor”, cu scopul de a-i învăţa pe elevii claselor a XI-a să scrie aplicaţiile pentru clasa a XII-a, pentru accesarea studiilor în străinătate”, a declarat Cristiana Chira, director al Colegiului Naţional “Unirea”.

“Autografe pentru viitor”

“Arhitectura unui sentiment. Iubirea” este o activitate pliată pe temele din programa şcolară a clasei a IX-a. Alte activităţi sunt: vizita la Casa Memorială “Avram Iancu”, Experimente spectaculoase de fizică şi chimie, “Jurnal vienez”, Impresii de călătorie, Campionatul de tenis de masă, ediţia 2013, momentul liric – religios, “Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, dar şi vizita la Laboratorul de criminalistică a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, coordonat de prof. dr. Beatrice Budea. Spectacolul festiv “Autografe pentru viitor” va avea loc vineri, 25 ianuarie, de la 12.30, unde se vor acorda premiile “Unirea”, premiile academice, cultural – artistice, premiile de loialitate şi premiile de excelenţă. Va fi un spectacol surpriză cu invitaţi care au activate în această şcoală şi au ridicat prestigiul acesteia”, a adăugat Cristiana Chira.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE