(Galerie foto) Bunătăţuri  tradiţionale expuse la Promenada Mall Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 623 Vizualizări

(Galerie foto) Bunătăţuri tradiţionale expuse la Promenada Mall

Timp de trei zile Promenada Mall găzduieşte prima ediţie a Festivalului de Meştesugari, Produselor şi Obiceiurilor Tradiţionale, organizat de Malio Company. Deschis vineri, 25 ianuarie, evenimentul reuneşte zeci de expozanţi din toată ţara care vă aşteapătă în fiecare zi, până duminică, 27 ianuarie cu cele mai gustoase şi de calitate bucate, precum şi meşteri populari  vor oferi vizitatorilor o gamă variată de ţinute populare ţesute manual dar si  obiecte din lemn, ceramică sau lut. Produse din carne, miere, lactate, vin, must, produse de panificaţie, murături, prăjituri de casă, siropuri, legume, fructe, produse artizanale vă aşteaptă timp de trei zile să le descoperiţi savoarea la Promenada Mall. Unul din punctele de atracţie ale festivalului va fi sâmbătă cu ocazia unui program artistic oferit de solişti şi ansambluri populare. Festivalul oferă posibilitatea târgumureşenilor de a cumpăra produse tradiţionale şi sănătoase oferind în acelasi timp meşterilor populari  şansa de a  valorifica şi de a promova arta meştesugurească şi creaţia  populară.

Peste 60 de expozanţi

“Sunt peste 60 de expozanţi prezenţi în aceste trei zile la Promenada Mall veniţi din toată ţara, majoritatea din judeţele învecinate Mureşului, dar şi de la distanţe mai mari. Expun produse tradiţionale, începând de la mâncare , produse de artizanat, colecţii, picturi, tablouri şi produse hand made. Sub titulatura de Festivalul Meşteşugarilor, Produselor şi Obiceiurilor Tradiţionale este prima ediţie, dar acelaşi domeniu s-a întâlnit şi la Festivalul Toamnei sau la Târgul de Paşti de anul trecut.Avem în cadrul festivalului şi un moment artistic, pe lângă degustările de la standuri din fiecare zi, sâmbătă începând cu ora 18, vom avea un concert de muzică populară cu solista Ioana Toma, dansuri populare cu Ansamblul “Şireagul” şi un recital inedit de nai oferit chiar de unul din expozanţi”, ne-a declarat Ovidiu Moldovan, Compania Malio

Bunătăţuri de porc din rasa Mangaliţa

„Suntem prezenţi cu produse tradiţionale şi ecologice din zona Maramureşului. Pregătim în special rasa de porc Mangaliţa, care este cel mai sănătos porc. După cum se poate vedea la standul nostru avem cârnaţi, cotlet, ceafă, şunculiţă, chiar şi un salam crud uscat  din rasa de porc Mangaliţa. Produsele suntă sută la sută naturale, nu conţin aditivi alimentari, totul este natural, plus că Mangaliţa este cel mai sănătos porc la ora actuală în România” (Kovacs Levente, SC Toto SRL Maramureş)

Produse tradiţionale de pe Valea Hârtibaciului” 

„Am venit la acest eveniment cu produse tradiţionale de pe Valea Hârtibaciului , judeţul Sibiu. Avem plăcinte de diferite feluri,  ciocolată de casă tradiţională. Produsele sunt foarte gustoase, plus că sunt şi sănătoase având în vedere că sunt sută la sută naturale. Pe unde am fos, la diferite evenimente au avut mare trecere la vizitatori, de exemplu în fiecare sâmbătă la Sibiu se organizează o piaţă ţărănească cu produse tradiţionale  unde suntem apreciaţi de clienţi. La Târgu Mureş am mai fost anul trecut şi a mers super, de semenea la Braşova fost foarte bine. Este foarte important ca oamenii să consume produse naturale şi sănătoase, plus că sunt şi gustoase,  făcute ca la mama acasă” (Nicula Nicolae, Laboratorul Alcazar SRL Sibiu)

Gemuri din “Pivniţa bunicii” din Saschiz

“Avem toate gamele de dulceţuri şi siropuri tradiţionale româneşti din zona Saschizului reunite în cadrul brandului “Pivniţa bunicii”. Ce este inedit este că siropurile sunt obţinute la rece şi sunt naturale sută la sută. Şeful firmei noastre este Jim Jim Turnbull, firmă care recent a deschis o mică unutate de procesare pentru aceste produse. Este foarte important pentru clienţi să ştie că aceste produse sunt naturale , obţinute în condiţii stricte din punct de vedere ecologic şi igienic. Avem această  fabrică de procesare,  mică,  nouă, pe care am făcut-o de la zero unde lucrăm foarte igienic păstrând întocmai ideea de tradiţional. Vindem în ţară, avem şi ceva comenzi în străinătate, am fost şi la  Târgul Internaţional dinTorino unde produsele noastre au avut succes. Momentan, pe plan local avem siropul de soc care este produsul nostru de bază în România, produsul finit făcându-se în Anglia, de unde vine înapoi îmbuteliat. Produsele noastre au garanţia calităţii, dăm la degustat şi calitatea şi gustul sunt cea mai bună reclamă” (Ciulei Adrian Nicolae, angajat Transilvania Food Company, Saschiz)

„Să învăţăm populaţia să evite produsele rafinate”

„Am venit din Turda, suntem o intreprindere familială , împreună cu şoţia ne-am gândit în urmă cu 16 ani să încercăm să obişnuim populaţia cu produse româneşti de calitate. Aşa am început prelucrarea uleiurilor vegetale. La noi la stand vizitatorii pot găsi ulei de floarea soarelui presat la rece nerafinat, ulei de dovleac şi ulei de nucă pe care le considerăm uleiuri terapeutice pentru diferite afecţiuni. Ce este important este că aceste produse sunt naturale şi extrem de sănătoase, acesta a fost şi scopul nostru, să învăţăm populaţia să evite produsele rafinate, indiferent de denumire, procesul de rafinare fiind unul foarte păgubos. Avem şi un baner prin care se poate vedea circuitul produsului, modul cum el se obţine, cu prezentarea utilajelor folosite la obţinerea acestuia. Noi nu folosim deloc nici prelucrarea termică, şi cu atât mai puţin prelucrarea chimică” (Ovidiu Duma, Turda)

Foto : Alin ZAHARIE

[zizigallery id=485]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE