“Managementul proiectelor”, studiat la “Unirea” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

“Managementul proiectelor”, studiat la “Unirea”

Una dintre activităţile desfăşurate în cadrul Zilelor Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş, a fost “Iniţiere în managementul proiectelor”, coordonată de Cristiana Chira, profesor şi director al Colegiului. Acţiunea este destinată elevilor din clasele a XI-a, cu scopul de a le servi, în principal, aplicaţiilor pe care mulţi dintre ei le fac în clasa a XII-a.

Ajutor pentru aplicaţiile viitoare

“M-am gândit la această activitate, ţinând cont, în primul rând, de experienţa mea în managementul proiectelor şi de faptul că foarte mulţi elevi din “Unirea” doresc, în clasa a XII-a, să depună aplicaţii pentru studii în străinătate. Orice aplicaţie de acest fel este, de fapt, un mic proiect personal. În acest an, elevii din clasele a XII-a, care au dorit să depună aplicaţii au venit cu diferite întrebări, necunoscând noţiunile aferente realizării unui proiect”, a declarat Cristiana Chira. Elevii interesaţi vor avea posibilitatea să aprofundeze acest aspect, câte o oră pe săptămână, în cadrul unui cerc desfăşurat în cadrul şcolii, sub forma unui voluntariat, atât din partea cadrului didactic, cât şi a elevilor. “Îmi doresc ca totul să fie interactiv, ca o formare de adulţi iar elevii vor fi puşi în situaţia de a formula un obiectiv, de exemplu, după o explicaţie prealabilă. Se va lucra în echipă”, a precizat directorul unităţii.

Managementul proiectelor, un CDŞ

“Conform opţionalelor aprobate de Ministerul Educaţiei, în clasa a XI-a, la decizia şcolii, există posibilitatea unui curriculum de managementul proiectelor la decizia şcolii care nu există în “Unirea” dar am considerat că pot să iniţiez acest CDŞ”, a adăugat Cristiana Chira. Această acţiune a avut un precedent în anul 2008, tot în cadrul “Zilelor Liceului” iar elevii au fost foarte încântaţi de acest tip de iniţiere. Activitatea are legătură cu o altă acţiune desfăşurată în data de 23 ianuarie la Colegiul “Unirea”, şi anume, “Parteneriate europene on-line, pe platforma e-Twinning”.

Cursul, şi pentru profesori

Activitatea se va axa pe ciclul de viaţă al proiectului, pe termenii specifici sau  pe indicatorii pe care elevii îi vor utiliza în clasa a XII-a, atunci când aceştia îşi vor afectua aplicaţiile pentru studiile în străinătate. “Aş vrea să fac acest curs şi pentru profesori pentru că, din păcate, se sare peste posibilitatea accesării unor fonduri pentru a urma nişte cursuri în străinătate. În data de 16 ianuarie a fost termenul limită, colegii mei nu şi-au depus aplicaţie pentru că au impresia că nu ştiu ce să scrie. Într-adevăr, până nu studiezi puţin ce înseamnă un proiect, nu cunoşti termenii”, a adăugat directorul unităţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE