Remus Sipoș, noul lider al medicilor de familie mureșeni Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Remus Sipoș, noul lider al medicilor de familie mureșeni

Interesele medicilor de familie, din județul Mureș, vor fi reprezentate, pe viitor, de dr. Remus Sipoș, ales în funcția de președinte al Asociației Medicilor de Familie Mureș în cursul zilei de vineri. Dr. Ileana Mihăescu,  care a asigurat conducerea organizației medicale timp de două mandate, a fost aleasă vicepreședinte.

Conducere nouă  

În ședința de vineri, medicii de familie și-au desemnat candidații pentru cele șase funcții din biroul de conducere al Asociației Medicilor de Familie Mureș, respectiv președinte a fost ales dr. Remus Sipoș, vicepreședinți dr. Ileana Mihăescu, dr. Ioan Micu și dr. Daniel Chelărescu, secretar dr. Finna Judit, iar trezorier dr. Belgun Edit.

Noul președinte  al Asociației Medicilor de Familie Mureș, dr. Remus Sipoș este medic de familie în comuna Sânpaul de nouă ani și înainte de numirea în noua funcție a ocupat pentru câteva luni funcția de vicepreședinte al Asociației. De asemenea, ocupă funcția de președinte al Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Mureș.

Colaborare cu  UMF

Primul său obiectiv, pentru care va și trece la acțiune, este stabilirea unui parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș privind aportul pe care medicii de familie îl pot da mai tinerilor lor colegi, viitori medici de familie, în perioada de studenție și Rezidențiat. ”Ca și obiective avem încheierea unui parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie privind sprijinul care îl putem da pentru regândirea programei și structurii disciplinei de medicină de familie, așa cum s-a hotărât în Consiliul de Administrație al Universității în ședința din 14 ianuarie și s-ar putea să ne aducem și noi aportul la pregătirea viitorilor noștri colegi. Noi ne-am gândit marți să avem o discuție cu ordonatorul de credite al universității, cu domnul rector. Medicina de familie o înveți cel mai bine în cabinetul medical individual, dincolo de acesta sunt două aspecte: ce înseamnă medicina de familie în mediul rural și ce înseamnă în mediul rural. Neavând niciun fel de specificități privind activitatea medicală, implicarea medicului de familie în medicina școlară, noi ne vom oferi sprijinul și dorința de a contribui și în măsura în care universitatea consideră că este util acest lucru”, a explicat dr. Remus Sipoș.

Dincolo de acest aspect se mai dorește și încheierea unui protocol de colaborare privind educația medicală continuă cu Colegiul Medicilor Mureș, pentru acest lucru existând deja discuții încă din perioada în care dr. Sipoș era vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE