Home / Cultură / Bogdan Dumitrache, în competiţia Festivalului de la Berlin

Bogdan Dumitrache, în competiţia Festivalului de la Berlin

Distribuie

Bogdan Dumitrache, actorul principal din „Poziția copilului”, intră în cursă pentru trofeul de interpretare masculină al Festivalului Internațional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie), cot la cot cu nume ca Jude Law, Matt Damon sau Shia LaBeouf. „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, este singurul lungmetraj românesc inclus în selecția oficială a celei de-a 63-a ediții a Berlinalei și concurează pentru Ursul de Aur cu alte 18 producții. Pentru Ursul de Argint acordat celui mai bun actor vor concura, printre alții, Matt Damon, cu rolul principal din „Promised Land”, Paul Rudd sau Shia LaBeouf, starul din „The Necessary Death of Charlie Countryman”, regizat de Fredrik Bond și filmat anul trecut în România. „Anul acesta, competiția de la Berlin este una foarte interesantă, atât pentru noi, ca actori, cât și pentru Călin, ca regizor. E o senzație interesantă să știi că intri în competiție cu actori cu renume pe la Hollywood. Mă bucură competiția, dar, deși fac un rol bun, eu tura asta mizez pe «mama», Luminița Gheorghiu. Personajul pe care îl interpretez, Barbu, este cel în jurul căruia se țese intriga, fără ca acesta să apară însă foarte mult în film. De aceea, ce a trebuit să fac în secvențele mele a fost să-l exprim cât mai bine”, declară Bogdan Dumitrache.

O radiografie a high-class-ului românesc contemporan

Bogdan Dumitrache (35 de ani) a studiat actoria la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, la clasa lui Mircea Albulescu. Și-a făcut debutul în teatru în 2000, dar l-a abandonat în favoarea filmului. Actorul a avut roluri memorabile în „Trafic”, premiat cu Palme d’Or pentru scurtmetraj, „Lecția de box”sau „Portretul luptătorului la tinerețe”, care i-a adus un trofeu Gopo pentru rol secundar masculin. Pentru prestația din filmul lui Adrian Sitaru, „Din dragoste cu cele mai bune intenții”, a câștigat Leopardul de Argint pentru Cel mai bun actor și premiul Gopo. A devenit cunoscut publicului larg și grație rolului din serialul HBO „În derivă”.”Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după „Maria” și „Medalia de onoare”. Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor, despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. (Sursa: antena3.ro)

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.