Home / Social / Cimitirele private sărăcesc Biserica

Cimitirele private sărăcesc Biserica

În București există 10 cimitire private, ce percep tarife similare cu cele cerute de aşezămintele publice. Potrivit estimărilor, orice persoană îngropată într-un cimitir privat reprezintă o pierdere cuprinsă între 1.000 şi 4.000 de lei pe deceniu, cât este concesiunea pentru mormânt.

Partriarhia Română reaminteşte print-un comunicat că art. 4 al Ordinului nr. 261/1982 al Ministrului Sănătăţii, stabileşte “dreptul exclusiv al administraţiilor publice şi al unităţilor de cult de a administra cimitire”. Administrarea de cimitire, potrivit BOR  este “o datorie morală a Bisericii”, care apără cultul morţilor şi cinstirea celor decedaţi”.

Într-o hotărâre a Sfântului Sinod din februarie 2012, BOR anunța că centrele eparhiale vor continua demersurile pentru anularea certificatelor de urbanism eliberate pentru amenajarea cimitirelor private. BOR merge chiar mai departe, susținând că cimitirele care nu mai sunt sub administrarea sa să revină sub pastorirea Patriarhiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mașină lovită de tren, în Reghin!

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghni au fost solicitați să intervină vineri, 15 octombrie, în …