Home / Business / Microintreprinderile, impozitate obligatoriu de la 1 februarie

Microintreprinderile, impozitate obligatoriu de la 1 februarie

Distribuie

Reglementarea cuprinsă în OG nr. 8/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013 stipulează că plata impozitului pe venit devine obligatorie de la 1 februarie, pentru toate firmele care realizează un venit până în 65.000 euro, dar şi pentru firmele nou-înfiinţate, din primul an fiscal. Astfel şi firmele care înregistrează pierderi vor trebui să plătească din veniturile lor 3% impozit, chiar dacă nu au înregistrat profit.

„Cel mai important pericol este ca multe dintre firmele afectate să-şi incetinească dezvoltarea sau chiar sa se inchida, intrucat vor fi obligate sa plateasca impozit, chiar daca nu obtin profituri”, anticipeaza Dan Schwartz, specialistul de la RSM Scot. Tot el vorbeste si despre „deteriorarea imaginii, si asa nu prea buna, pe care Romania o prezinta investitorilor straini care vor fi obligati sa plateasca impozite in Romania cel putin in primul an de la infiintarea noilor firme, chiar daca nu obtin niciun profit, dar inregistreaza venituri sub limita de 65.000 de euro”. Un lucru bun ar fi totuşi, acela că firmele mici nu ar mai trebui să ţină evidenţe contabile complicate, crede Silviu Sandache, Senior Manager la compania de consultanta fiscala Deloitte Tax . „Firmele nu vor mai trebui sa tina evidente complicate si sa judece deductibilitatea unor cheltuieli. Acest lucru va inlesni si activitatea de inspectie si controversele care se iscau intre contribuabili si inspectori. Aceste controverse apareau tocmai in legatura cu aceste cheltuieli”, puncteaza managerul.

Sursa avocat.net.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Creștere spectaculoasă pentru turismul mureșean

Distribuie În perioada 1 ianuarie ‐ 30 iunie 2022, structurile de cazare existente în judeţul …