GALERIE FOTO: “Autografe pentru viitor”, spectacol şi recunoştinţă Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

GALERIE FOTO: “Autografe pentru viitor”, spectacol şi recunoştinţă

Întrega activitate desfăşurată în perioada 23 – 25 ianuarie, cu ocazia Zilelor Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş, a fost încununată în cadrul spectacolului festiv “Autografe pentru viitor”, desfăşurat în data de 25 ianuarie, la Teatrul Naţional. În cadrul acestuia, s-au acordat distincţii pentru profesori şi au fost premiaţi o parte dintre elevii colegiului. “Autografe pentru viitor”, un spectacol al cărui protagonişti au fost elevii, au încântat publicul dar şi pe invitaţi.

“Aspiraţiile se transformă în fapte”

“Acest spirit unirist ne-a călăuzit, ne-a grăbit paşii ca să ne angrenăm la ritmurile unui învăţământ modern şi performant. Pentru noi, valorile pe care vrem să le perpetuăm, se îndreaptă mereu spre elevi, dorindu-i, cu o riguroasă pregătire teoretică, un vast orizont cultural, elevi cu deschidere spre viitor şi orientaţi profesional, şi mai ales, pregătiţi pentru viaţă. În spiritul acestor năzuinţe, dorim ca şcoala noastră să devină lăcaşul din care visurile, aspiraţiile elevilor să se transforme în fapte, să se regăsească deplin în realitate. Într-o ediţie mai veche al anuarului colegiului, se exprima ideea că şcoala este spaţiul în care, zi de zi, înfăptuiesc lucruri măreţe. Fiecare dintre noi suntem părtaşi la această construcţie”, a declarat Cristiana Chira, director al Colegiului Naţional “Unirea”, la deschiderea evenimentului. Invitaţi speciali au fost Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ioan Chiorean, reprezentantul Primăriei şi Ştefan Someşan, inspector şcolar general.

O şcoală de elită, la nivel internaţional

Calitatea educaţiei, performanţa dar şi existenţa unui “spirit” al Colegiului Naţional, au fost aspect abordate de către cei de faţă. “Vin cu emoţie în faţa d-voastră. Emoţia mea este cu atât mai mare cu cât mi-am petrecut o parte însemnată a carierei mele de profesor în şcoala pe care, an de an, o sărbătorim”, a declarat Ştefan Someşan, inspector şcolar general, amintind de momentul festiv al anului 2000, în care şcoala a devenit Colegiu Naţional. “În istoricul acestei şcoli putem puncta extrem de multe momente care au demonstrat că acest colegiu a fost, este şi va rămâne o şcoală de elită în judeţul Mureş şi o şcoală de elită chiar şi la nivel naţional”, a adăugat Ştefan Someşan.

“Unirea” este un brand”

“Vă transmit întreaga noastră implicare, a Primăriei, în viaţa Colegiului Naţional “Unirea”. Nu ştiu dacă trebuie să reamintesc faptul că acest colegiu este o unitate de învăţământ de elită, sunteţi privilegiaţi să faceţi parte dintr-un colectiv excepţional şi aveţi responsabilitatea să duceţi mai departe o tradiţie strălucită, îndelungată. În faţa d-voastră există o pagină albă pe care trebuie să o scrieţi. Oraşul are nevoie de specialişti, are nevoie de d-voastră. Sunteţi competitivi şi aţi demonstrat asta la nivel internaţional”, a declarat Ioan Chiorean, transmiţând mesajul dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş. Acesta i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din anul precedent, menţionând faptul că “Unirea” este un brand. Nu în ultimul rând, Ioan Chiorean a amintit de situaţia în care se află atât colegiul cât şi alte instituţii şcolare din Târgu-Mureş, referitor la retrocedarea clădirilor, explicând faptul că se caută soluţii în acest sens.

Despre mândria de a fi “unirist”

“Mândria de a fi unirist a fost un lucru foarte bine recuperat în ultimii ani. Preşedintele CJ vă asigură pe voi, elevii Colegiului Naţional Unirea, pe d-voastră, profesori, că, în Consiliul Judeţean Mureş aveţi un prieten şi un partener. Vă rog să vă folosiţi de CJ Mureş, şi să demaraţi proiecte în parteneriat cu CJ Mureş şi cred că vom avea succes”, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. Invitatul i-a îndemnat pe elevi să aibă mai multe iniţiative înafara sălii de clasă şi să fie mândri de faptul că aparţin unui astfel de colegiu.

Premii şi distincţii…

Distincţia “Întru dăinuirea spirutului unirist” a fost acordată cadrelor didactice pentru o activitate didactică prodigioasă, pusă în sufletul şcolii.. De asemenea, au fost premiaţi elevii, pe mai multe secţiuni. Premiile academine au fost adresate elevilor din fiecare clasă cu cea mai mare medie generală şi, pentru prima dată, au fost acordate şi elevilor din gimnaziu. Au fost acordate premiile cultural-sportive pentru anul şcolar precedent, premiile pentru voluntariat, pentru elevii care se implică în activităţile desfăşurate în cadrul Colegiului Naţional. Premiile de excelenţă au fost acordate elevilor în urma participării la concursuri şi oplimpiade, fazele naţionale. Spectacolul “Autografe pentru viitor” a fost coordonat de Aurora Stănescu, director adjunct şi de profesorii: Mihaela Mihoc, Leontina Boitoş, Claudia Sîntean şi Claudia Stoica.[zizigallery id=489]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE