Share

Home / Politic / Blaga: "nu s-a făcut niciun pas vizavi de reformele structurale"

Blaga: "nu s-a făcut niciun pas vizavi de reformele structurale"

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, după o întâlnire a democrat-liberalilor cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, că oficialii au precizat în legătură cu România că “rezultatele sunt amestecate”, adică macroeconomic ţara noastră este stabilizată, dar nu s-a făcut niciun pas spre reformele structurale. “Rezultatele sunt amestecate, asta a fost definiţia domniilor lor. Boc şi-a făcut treaba, Ponta nu, adică ţara a fost macrostabilizată clar, de pe piaţă de împrumuţi la costuri mici, asta este realizarea lui Boc. De şase luni de zile venim cu aceleaşi cerinţe. Rezultatele sunt amestecate, au spus domniile lor. Nu au vorbit de persoane. Eu vă spun asta. Adică macroeconomic suntem stabilizaţi, nu s-a făcut niciun pas vizavi de reformele structurale cerute de Fond şi aici le enumeraţi şi dumneavoastră în fiecare zi, privatizarea CFR Marfă, Oltchim, toate celelalte probleme. Au fost menţionate cu subiect şi predicat”, a declarat Vasile Blaga. El a arătat că reprezentanţii PDL au avut o discuţie lungă cu delegaţia Fondului Mondial Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale. “Dânşii ne-au prezentat rezultatele discuţiei cu Guvernul român vizavi de modul în care se derulează programul cu Fondul Mondial Internaţional, cu Comisia Europeană şi cu Banca Mondială, ca să folosesc expresia domniilor lor «rezultatele sunt amestecate», adică un lucru este foarte clar, măsurile luate de Guvernul Boc au macrostabilizat economia, lucru care nu mai trebuie demonstrat, iar România s-a putut finanţa pe pieţele financiare fără probleme şi la costuri invidiate de alte state. Pe de altă parte, din păcate, în ultimele şase luni de zile nu s-a întâmplat nimic, niciuna din cerinţele Fondului legate de reforme structurale cerute Guvernului Ponta nu au fost duse la îndeplinire. Niciuna”, a mai declarat Blaga. (Sursa: mediafax.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cristian Chirteș, PNL, despre ieșirea din zona metropolitană: „Problema era simplă, trebuia să se așeze la masă, să găsească soluții”

Senatorul Cristian Chirteș, președintele Partidului Național Liberal Mureș s-a exprimat vineri, 28 iunie, în cadrul …

Share
Share