Home / Politic / Dănuţ Pop, reales preşedinte PER

Dănuţ Pop, reales preşedinte PER

Distribuie

Dănuţ Pop a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Ecologist Român (PER), cu 405 de voturi din cele 419 exprimate de delegaţii la Congresul formaţiunii, care a avut loc sâmbătă la Palatul Parlamentului. 
Congresul PER a validat totodată Platforma-program a partidului şi modificările la Statutul formaţiunii. În faţa delegaţilor congresului, Dănuţ Pop şi-a asumat eşecul PER la alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi a arătat că vina nu aparţine numai conducerii partidului, ci şi acelor colegi „care au jucat strâmb, târâţi de orgoliile personale sau cumpăraţi de adversari”.
„Adversari care mai întâi au încercat să cumpere PER-ul, pentru a-şi putea pune ei eticheta de ecologişti. N-au reuşit să pună mâna pe partid, dar nici noi nu am reuşit să spargem blocada instituită de partidele mari împotriva noastră şi să intrăm în Parlament. Nu am reuşit acum, dar ştiu că putem să o facem, cu foarte multă muncă, este adevărat. (…) Eu vreau doar să impun PER-ul pe scena politică, în ideea că astfel va exista cineva care să militeze cu adevărat pentru o dezvoltare economică sănătoasă, în armonie cu mediul şi cu interesele omeneşti”, a afirmat Pop de la tribuna congresului.

Potrivit acestuia, crearea condiţiilor necesare unei vieţi decente, fără otrăvirea şi distrugerea naturii, este condiţia pentru supravieţuirea întregii omeniri, acesta fiind mesajul principal pe care PER a dorit să îl transmită. „Mai vreau ca PER să lanseze un program economic adevărat, cu măsuri concrete”, a adăugat Pop.

În opinia acestuia, într-o Românie „lipsită de o opoziţie reală”, PER are şansa de a deveni o voce.
„Asta vreau, pentru asta mă lupt şi de aceea vă cer un nou mandat. Iar ca primă schimbare vă propun o nouă doctrină, ecologist-liberală, bazată pe principiile creştin-democrate. (…) În ceea ce mă priveşte, vă garantez că nu voi urmări nici de acum încolo vreun folos personal, accederea pe cine ştie ce poziţie publică, ci doar afirmarea partidului şi includerea lui în rândul formaţiunilor politice importante din România”, a mai spus Dănuţ Pop.

Conform Platformei-program, intitulată „Pentru o ecologie politică liberală”, PER militează pentru o politică de centru-dreapta, cu accente liberale, de transformare şi modernizare a societăţii româneşti, bazată pe principiul protejării şi îmbogăţirii resurselor vitale ale ţării – omul, resursele naturale, cultura şi tradiţiile naţionale.

În document, PER subliniază, între altele, că ecologia este o componentă a interesului naţional, fiind totodată o expresie directă a patriotismului şi a responsabilităţii actualei clase politice faţă de viitorul acestei naţiuni. Nu în ultimul rând, agricultura este considerată de PER ca fiind un obiectiv prioritar al ecologiei politice, context în care PER îşi exprimă îngrijorarea faţă de dreptul românilor a avea acces la o hrană sănătoasă, de a avea acces la apă curată, de a respira aer nepoluat.

 AGERPRES

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Márk Endre (UDMR) candidează pentru un nou mandat la Reghin

Distribuie După candidaturile anunțate de Stelian Doru Cătană din partea PNL și Vasile Oprea din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.