Home / Politic / PDL nu vrea candidat de serviciu la preşedinţie

PDL nu vrea candidat de serviciu la preşedinţie

Distribuie

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat duminică, la Slatina, că pentru democrat-liberali nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale este o chestiune serioasă şi trebuie făcută după o selecţie internă, nu doar pentru a oferi presei „un candidat de serviciu” pentru o perioadă scurtă. 

„Nu suntem adepţii unui candidat de serviciu pentru radio şi televiziune pentru perioada următoare. Trebuie să gândim o selecţie internă extrem de serioasă şi nu văd atâta grabă. (…) Dacă e doar să răspundem cine-i săptămâna asta de serviciu la preşedinţie candidat, cine-i săptămâna viitoare, nu suntem adepţii la aşa ceva. Trebuie să fie o chestiune extrem de serioasă şi aşa vrem să abordăm problema”, a spus Flutur.

Acesta a arătat că înainte de stabilirea candidatului pentru alegerile prezidenţiale din 2014, PDL trebuie să se consolideze începând de la bază spre vârf, să-şi consolideze ”verigile de bază”, şi să atragă şi celelalte formaţiuni de centru şi de dreapta. „Aveţi încredere că ne-am luat raniţa în spate şi am plecat la consolidarea partidului şi eu şi Vasile Blaga şi alţi colegi de ai noştri de la nivel central pentru a consolida baza PDL, să devenim partidul care să coaguleze celelalte formaţiuni de centru şi de dreapta, timp în care ne gândim foarte serios la prezidenţiabilul cu şanse”, a adăugat secretarul general al PDL.

Flutur a menţionat că partidul face o analiză a rezultatelor parlamentare din decembrie, urmând a fi analizată şi situaţia din judeţul Olt, unde, consideră el, a fost o situaţie specială, generată de migrările masive din vara trecută spre USL şi de schimbările repetate la nivelul conducerii filialei.

Democrat-liberalul a pledat pentru o analiză ”tranşantă” a rezultatelor obţinute la alegerile parlamentare şi a afirmat, în context, că rezultatul slab al PDL este o continuare a erodării care a început la alegerile locale, unde candidaţii partidului au plătit pentru perioada în care acesta a fost la guvernare. Totodată el a admis că printre cauzele rezultatelor slabe în alegerile parlamentare s-au aflat şi greşeli de comunicare din timpul guvernării, o „anumită aroganţă”, prea multe ”culori la alegeri”. să ne spunem lucrurile verde în faţă, şi să construim de la iarbă verde un partid de centru dreapta veritabil. E mai sănătos aşa decât cu trădători, cu oameni vopsiţi, cu unii care îşi cer voie de la PSD câţi consilieri să scoată. Eu nu vorbesc de Olt, eu vorbesc în general. Atitudinea noastră trebuie să fie tranşantă (…) La greşelile pe care le face astăzi USL există o şansă, dacă vom fi uniţi, bine organizaţi, să creştem ca alternativă, singurul partid alternativă la USL”, a completat Flutur.

În opinia sa organizarea Convenţiei PDL şi alegerile interne reprezintă un lucru normal dar a atras atenţia că democrat-liberalii trebuie să-şi focalizeze atenţia pe chestiuni de interes naţional cum sunt bugetul, modificarea Constituţiei, regionalizarea. Flutur a menţionat că la eveniment vor participa 5.000 de membri.

 AGERPRES

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.