Share

Home / Eveniment / România, prezentă cu măşti tradiţionale la Veneţia

România, prezentă cu măşti tradiţionale la Veneţia

Celebrul Carnaval de la Veneţia, “Vivi in colori,” a debutat, vineri seară, cu un spectacol artistic, în care actori şi acrobaţi în costume viu colorate au navigat la bordul unor ambarcaţiuni fanteziste. În următoarele 20 de zile vor avea loc petreceri de stradă, la care sunt aşteptaţi sute de mii de turişti din toate colţurile lumii. Ţara noastră va participa la evenimentele din acest an cu expoziţia “România: Costume şi Măşti Populare de Ceremonie”. Inaugurarea expoziţiei va avea loc sâmbătă, 2 februarie, la ora locală 12:00 (13:00 – ora României), la “Scuola Grande di San Teodoro” din Veneţia. De asemenea, pe durata desfăşurării expoziţiei, Muzeul Satului din Bucureşti va realiza şi o expoziţie de artă populară românească, în cadrul căreia vor fi prezentate creaţii textile (covoare şi piese de vestimentaţie tradiţională), iar meşterul Paul Buţă va face demonstraţii de creare a măştilor populare româneşti.

Carnavalul de la Veneţia datează din secolul al XI-lea, iar purtarea măştilor şi a costumelor medievale este una dintre principalele tradiţii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Construcții durabile cu betoane de la Multibet – Cristești

Principalul material folosit în industria construcţiilor este betonul. De un beton de calitate și modul …

Share
Share