Valentin Bretfelean, în mijlocul pictorilor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

Valentin Bretfelean, în mijlocul pictorilor

Pensiunea “Casa Adria” din Târgu-Mureș face casă bună cu arta, cu pictura în special, graţie primei ediţii a taberei de pictură organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici (AAP) Mureş, care a debutat vineri, 25 ianuarie.

Profesia împletită cu arta

Pe lângă talentul şi inspiaţia celor zece artişti plastici, unul din meritele organizării taberei îi revine şefului Poliţiei Locale Târgu-Mureş, Valentin Bretfelean, un apropiat al artiştilor plastici din cadrul AAP Mureş, care s-a implicat şi de acestă dată în organizarea unui eveniment plastic găzduit de spaţiul primitor al  Pensiunii “Casa Adria”. “Este a 12-a tabără pe care o organizez, a opta în judeţul Mureş, patru având loc în judeţul Maramureş. Este un mediu extraordinar de plăcut, fiind în jurul artei fiecare ne înnobilăm şi putem deveni mai buni, putem să ne deschidem spre frumos. Voi continua atât cât pot să să-i sprijin pe artiştii plastici care au un talent deosebit şi care nu fac altceva decât să ducă renumele Târgu-Mureşului mai departe, să surprindă o clipă din viaţa noastră pe pânză. Chiar dacă activitatea mea profesională la prima vedere nu are nicio legătură cu arta, implicarea mea în organizarea acestor evenimente ţine de latuta interioară ce ţine de artă în general, şi de arta plastică. Cred că merge foarte bine, în sufletul fiecărui om, să împletim profesia cu arta. Este şi relaţie de prietenie cu artiştii, chiar la deschiderea taberei de vineri, 25 ianuarie, am făcut trimitere la acest aspect, al relaţiilor de prietenie cu aceşti artişti plastici, pe unii dintre dânşii îi cunosc de aproape 25 de ani, am rămas prieteni de-a lungul timpului, ne-am sprijinit reciproc. Cred că merită ca Târgu-Mureşul să aibă cât mai multe asemenea activităţi pentru că oraşul nostrum mai este cunoscut şi ca oraşul artelor”, a declarat Valentin Bretfelean.

Zece cadouri în unul singur

La buna desfăşurare a taberei un rol important îl au gazdele, Adriana şi Orlando Lupu, administratorii Pensiunii “Casa Adria”, deschişi frumosului şi făuritorilor acestuia. “Ce cadou mai frumos poţi avea de ziua ta? Mi-am aniversat ziua de naştere pe 21 ianuarie, iar acestă tabără care a început pe 25 se constituie ca un frumos cadou de ziua mea. Chiar se poate spune că sunt zece cadouri în unul singur, dat fiind faptul că sunt prezenţi zece artişti plastici, care aduc frumosul pe pânză în spaţiul primitor al pensiunii”, a precizat Adriana Lupu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE