"The Guardian": Sighişoara, Câmpul Cetăţii şi Cund – destinaţii de top Altele
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 462 Vizualizări

"The Guardian": Sighişoara, Câmpul Cetăţii şi Cund – destinaţii de top

sighisoara in topul destinatiilor turisticeCotidianul britanic „The Guardian” a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din România. Topul a fost realizat pe baza opiniilor cititorilor.

 

Pe primul loc în top se află complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa din judeţul Hunedoara, urmat printre altele de oraşele Sibiu, Sighişoara şi Bucureşti.

„The Guardian” scrie că satele săşeşti din Transilvania sunt binecunoscute ca destinaţii turistice, dar mai sunt multe locuri de vizitat în Romania, “una dintre cele mai fascinante ţări din Europa. Tot în Transilvania, publicaţia britanică recomandă turiştilor să admire operele de artă din Muzeul Brukenthal, dar şi Piaţa Mare din Sibiu, vorbind şi despre Podul Minciunilor, cel mai vechi pod din fontă aflat în funcţiune,  în România.

De asemenea, “The Guardian” le recomandă cititorilor să viziteze satele săşeşti de pe Târnava Mare cum sunt Biertan şi Richiş, cu bisericile fortificate. Nu trebuie omis nici Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piaţa Mare a oraşului. Printre destinaţiile turisitice  recomandate de cititorii cotidianului The Guardian, se află Sighişoara cu Cetatea Medievală, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti, satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO, dar şi pensiunea deţinută de prinţul Charles al Marii Britanii, localitatea Câmpu Cetăţii şi staţiunea Valea Verde din satul Cund ambele din judeţul Mureş, precum şi satul Cisnădioara din judeţul Sibiu.

În topul cotidianului “The Guardian”  este inclus şi Bucureştiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar şi municipiul Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi “mica Viena”, nu lipsesc nici staţiunile de la Marea Neagră, precum şi Maramureşul, cu Sighetu-Marmaţiei, Cimitirul Vesel din Săpânţa şi închisoarea Sighet. Cititorii publicaţiei “The Guardian” recomandă nu numai locuri de vizitat, dar oferă  şi propuneri cu locuri de cazare de care au fost impresionaţi, pentru care oferă şi tarife.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE