Home / Altele / "The Guardian": Sighişoara, Câmpul Cetăţii şi Cund – destinaţii de top

"The Guardian": Sighişoara, Câmpul Cetăţii şi Cund – destinaţii de top

sighisoara in topul destinatiilor turisticeCotidianul britanic „The Guardian” a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din România. Topul a fost realizat pe baza opiniilor cititorilor.

 

Pe primul loc în top se află complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa din judeţul Hunedoara, urmat printre altele de oraşele Sibiu, Sighişoara şi Bucureşti.

„The Guardian” scrie că satele săşeşti din Transilvania sunt binecunoscute ca destinaţii turistice, dar mai sunt multe locuri de vizitat în Romania, “una dintre cele mai fascinante ţări din Europa. Tot în Transilvania, publicaţia britanică recomandă turiştilor să admire operele de artă din Muzeul Brukenthal, dar şi Piaţa Mare din Sibiu, vorbind şi despre Podul Minciunilor, cel mai vechi pod din fontă aflat în funcţiune,  în România.

De asemenea, “The Guardian” le recomandă cititorilor să viziteze satele săşeşti de pe Târnava Mare cum sunt Biertan şi Richiş, cu bisericile fortificate. Nu trebuie omis nici Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piaţa Mare a oraşului. Printre destinaţiile turisitice  recomandate de cititorii cotidianului The Guardian, se află Sighişoara cu Cetatea Medievală, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti, satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO, dar şi pensiunea deţinută de prinţul Charles al Marii Britanii, localitatea Câmpu Cetăţii şi staţiunea Valea Verde din satul Cund ambele din judeţul Mureş, precum şi satul Cisnădioara din judeţul Sibiu.

În topul cotidianului “The Guardian”  este inclus şi Bucureştiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar şi municipiul Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi “mica Viena”, nu lipsesc nici staţiunile de la Marea Neagră, precum şi Maramureşul, cu Sighetu-Marmaţiei, Cimitirul Vesel din Săpânţa şi închisoarea Sighet. Cititorii publicaţiei “The Guardian” recomandă nu numai locuri de vizitat, dar oferă  şi propuneri cu locuri de cazare de care au fost impresionaţi, pentru care oferă şi tarife.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce trebuie să știi înainte să cumperi un tricou

Tricoul este cea mai accesată piesă atât în vestimentația feminină cât și în cea masculină. …