FOTO: Distracţie pe cinste la Balul Bobotezei la Bistra Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 431 Vizualizări

FOTO: Distracţie pe cinste la Balul Bobotezei la Bistra

În avampremiera Bobotezei şi a Sfântului Ioan, familia Vlasa din Bistra Mureşului a organizat tradiţionalul Bal al Bobotezei, peste 200 de persoane petrecând sâmbătă, 4 ianuarie în localul familiei, în compania cântecului, jocului popular şi a bunei dispoziţii. Oaspeţii de seamă ai evenimentului au fost Mihaela şi Ciprian Istrate, care au încântat atmosfera cu frumosul cântec popular, aflat la loc de cinste în mijocului prietenilor familiei Vlasa, gazda evenimentului.

“Ne bucură dar ne şi încântă”

“Am auzit cu o săptămână înainte că erau doar două persoane înscrise pentru acest bal şi acum văd că sunt 200, ceea ce e bine pentru dumneavoastră şi pentru noi, faptul că sunteţi în costum popular, lucru care nu doar că ne bucură dar ne şi încântă. Le mulţumim gazdelor noastre care ne-au invitat, familiei Vlasa pentru acest joc de Bobotează, pentru care ne-am adunat cu toţii în acest minunat loc”, a precizat  Ciprian Istrate în deschiderea balului.

“Să vă fie împlinite dorinţele”

Printre oaspeţii perezenţi s-a numărat şi primarul comunei Deda, Lucreţia Cadar, care a adresat o urare de an nou oaspeţilor balului. “Bistra Mureşului nu se dezminte niciodată. Şi acum în ajun de sărbătoarea Bobotezei iată-ne îmbrăcaţi în straie de sărbătoare în această seară minunată, o seară în care se cântă, se joacă, o seară în care portul popular este la el acasă. În comuna Deda am început sărbătorile cu colinde la casele gospodarilor, am continuat apoi cu un foc de artificii în noaptea de revelion la Deda, şi acum cu acest bal deosebit. Pentru că suntem la început de an 2014  în numele primăriei Deda, al meu personal vă doresc tuturor un sincer şi călduros la mulţi ani, să aveţi sănătate şi împliniri pe măsura solicitărilor dumneavoastră , să vă fie împlinite dorinţele şi anul în care am intrat să fie unul mai bun pentru noi toţi”, a spus Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda :

O casă a tuturor 

Gazdele peterecerii, Rodica şi Nelu Vlasa s-au declarat încântaţi de prezenţa celor dragi la petrecerea de dinaintea Bobotezei, dovedindu-se încă o dată gazde inimoase şi primitoare celor prezenţi. “Bine aţi venit în casa noastră, o casă a tuturor  la această seară frumoasă dinainte de Bobotează şi de Sfântul Ioan. Doresc la toată lumea multă sănătate în anul în care am intrat, multe împliniri şi multă distracţie alături de cei dragi la acest bal”, a declarat  Rodica Vlasa.

“Unitatea înseamnă putere”

Nu s-a lăsat mai prejos nici soţul Nelu, care a punctat ideea unităţii şi omeniei, elemente care au caracterizat seara de sâmbătă de la Bistra Mureşului. “Aici la Bistra Mureşului este o comunitate care aparţine comunei Deda. Aici ne-am întâlnit pietrişeni, fileni, bistreni, dedeni. Asta este comunitatea noastră şi cu asta mergem mai departe indiferent de ce o să zică unii. Consider că unitatea înseamnă putere şi cred că  prin ce am făcut la noi la Bistra dăm dovadă de unitate şi în al doilea rând de omenie. Vă doresc un an plin de împliniri, un an bun şi la anul să ne vedem de zece ori mai mulţi decât suntem în această seară. La mulţi ani tuturor”, a menţionat  Nelu Vlasa.

Preoţii Sergiu Andone şi Gabriel Fărcaş au binecuvântat bucatele, băutura şi buna dispoziţie, muzica şi dansul fiind la loc de cinste, adus atât de Mihaela şi Ciprian Istrate precum şi de Ansamblul de femei „Ecoul Călimanilor” de pe Valea Pietrişului” şi Ansamblul “Ghiocelul” din Bistra Mureşului.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1045]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE