Mădălina Florea, atleta obişnuită cu gustul victoriei Sport
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 652 Vizualizări

Mădălina Florea, atleta obişnuită cu gustul victoriei

Cotidianul “Zi de Zi” vă propune un miniserial de prezentare a sportivilor şi antrenorilor originari din judeţul Mureş, a căror activitate a fost omisă, din cvarii motive, de organizatorii ediţiei din 2013 a Galei Sportului Mureşean. Întrucât din ierarhia premiată în luna decembrie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş lipsesc numeroase nume care ar fi fost îndreptăţite de rezultatele din 2013 să aspire la o clasare în elita sportului mureşean, ne facem datoria de onoare faţă de cei care au trudit pentru a înregistra performanţe naţionale şi internaţionale. Persoanele care doresc să facă propuneri de sportivi şi antrenori de excepţie care au făcut în anul 2013 cinste sportului mureşean sunt rugate să ne contacteze la adresa de e-mail redactia@zi-de-zi.ro sau la numerele de telefon 0757-036-968 (Alex Toth) şi 0759-022.321 (Mihai Vereş).

Episodul de astăzi este dedicat atletei Mădălina Florea, multiplă campioană naţională la cros în 2013, an în care a fost medaliată cu aur şi argint la Campionatele Balcanice şi a ocupat locul cinci la Campionatele Europene din Finlanda. În prezent, atleta originară din Sighişoara are vârsta de 20 de ani şi este legitimată la clubul CSU Arad.

Reporter: Care consideri că a fost cel mai valoros rezultat obţinut de tine în anul 2013?

Mădălina Florea: Pe plan naţional obţinerea în luna august a titlului de campioană naţională atât la senioare cât şi de tineret, la proba de 10.000 de metri, iar pe plan internaţional clasarea în luna iulie pe locul şase la Campionatele Europene din Finlanda, la proba de 5.000 de metri.

Rep.: Ce alte rezultate notabile ai obţinut în anul 2013?

M.F.: Campioană naţională de cros, vicecampioană balcanică, campioană balcanică împreună cu echipa, vicecampioană naţională de seniori şi la tineret în august, la 5.000 de metri şi campioană naţională de cros în noiembrie.

Rep.: Ai învins-o pe Constantina Diţă într-o cursă memorabilă de la Campionatul Naţional…

M.F.: Da. În vară, la proba de 10.000 de metri a luat startul şi celebra noastră maratonistă. A fost o onoare pentru mine să iau startul alături de ea şi mă simt mandră că am avut ocazia aceasta, să alerg cu o campioană olimpică şi să o înving. Nu mă aşteptam să câştig această probă având la start şi alte sportive cu rezultate deosebite, Mihaela Botezan care deţine recordul national la 10 kilometri şi are câştigate numerose medalii internaţionale şi Cristina Casandra care are în palmares locul cinci la Olimpiadă şi alte medalii valoroase. În concluzie, a fost o cursă spectaculoasă li frumoasă pentru că s-a termimat cu o victorie pentru mine.

Rep.: Una peste alta, cum a fost anul 2013 pentru tine? Se poate spune că a fost cel mai bun al carierei tale?

M.F.: Pentru mine, anul 2013 a fost mai greu pentru că am trecut de la junioare la tineret şi am avut competiţii şi la senioare. De asemenea, spre sfârşitul anului an suferit şi niste accidentări care m-au făcut să renunţ la sezonul de sală din luna februarie.

Rep.: Ce ţi-ai propus pentru anul 2014?

M.F.: Din păcate, anul 2014 va fi unul foarte greu deoarece nu există concurs internaţional pentru categoria tineret şi va trebui să mă antrenez din greu pentru a face baremul pentru seniori. Va fi un pas mare pentru mine daca voi reuşi să îndeplinesc acest barem pentru Campionatele Europene de seniori .

Rep.: Ce trebuie să faci, concret, ca să te califici la Europene?

M.F.: Va trebui să îndeplinesc un anumit barem, în proba de 5.000 de metri trebuie să alerg sub 15 minute şi 40 de secunde, iar la 10 kilometri sub 33 de minute şi 30 de secunde.

Rep.: Cum ai colaborat cu antrenorul tău în anul 2013?

M.F.: Bine, atâta timp cât ies şi rezultatele înseamnă că a fost o colaborare foarte bună.

Rep.: Cum împaci şcoala cu sportul?

M.F.: Sunt studentă în anul doi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad. Mă bucur foarte mult că am nişte profesori foarte buni şi înţelegători la facultate.

Rep.: Cum a fost anul 2013 din punct de vedere financiar, ai primit bonusuri pentru rezultatele obţinute?

M.F.: Din punct de vedere financiar mulţumesc în primul rând clubului CSU Arad care mi-a acordat tot ce am avut nevoie, dar şi clubului din Sighişoara.

(Foto: libertatea.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE