Slujba de Bobotează şi Sfântul Ioan, săvârşită de ÎPS Irineu Recomandări zi de zi
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 386 Vizualizări

Slujba de Bobotează şi Sfântul Ioan, săvârşită de ÎPS Irineu

De praznicul Bobotezei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Catedrala mare din Târgu-Mureş, rostitând cuvântul de învăţătură. După Liturghie, acesta a săvârşit, în faţa Catedralei, slujba Agheasmei mari – Sfinţirea cea mare a apei, care se oficiază de două ori pe an: în ajunul şi în ziua marii sărbători a întregii creştinătăţi: Botezul Domnului nostru Iisus Hristos.

La Târgu-Mureş şi de Sfântul Ioan

De asemenea, ÎPS Părinte Irineu s-a aflat şi de Sfântul Ioan la Târgu-Mureş, la biserica „Adormirea Maicii Domnului”, unde a săvârşit Sfânta Liturghie. „Marţi, 7 ianuarie, în ziua în care îl prăznuim pe Sfântul Prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţia Sa a liturghisit în biserica parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu-Mureş, unde slujesc Părinţii Petru Miron şi Gheorghe Man. În timpul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit pe diaconul Iuliu Florea întru preot, pe seama parohiei Bolintineni, cu filiile Murgeşti şi Troiţa, protopopiatul Târgu-Mureş. Părintele Prof. Dr. Iuliu Florea este noul coordonator al misiunii şi activităţilor cu tinerii din judeţul Mureş”, a spus Arhidiaconul Liviu Stanciu.

„Am venit cu mult drag la Târgu-Mureş”

Despre slujirile arhiereşti de la început de an în municipiul Târgu-Mureş, Înaltpreasfinţia Sa a spus: „Am poposit trei zile în mijlocul credincioşilor ortodocşi din oraşul Târgu-Mureş. Îi iubesc şi îi admir profund pentru modul în care ei respectă datina străbună, prin care noi ne-am legitimat în lume şi ne-am păstrat credinţa, conştiinţa şi limba noastră dulce ca un fagure de miere. Am venit la ei cu mult drag pentru a le propovădui Evanghelia mântuirii şi a le mijloci din cer mila şi harul Duhului Sfânt. Cred că prin cuvânt dumnezeiesc, prin har şi prin fapte bune, ei pot, după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, să fie următori lui Dumnezeu ca nişte copii iubiţi”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE