Home / Social / Simularea alarmei, soluţie pentru conştientizarea oamenilor

Simularea alarmei, soluţie pentru conştientizarea oamenilor

Distribuie

Primăria municipiului Târgu-Mureş a executat miercuri, 8 ianuarie, de la ora 11.00, un exerciţiu de testare a sistemului de alarmare publică. „Încetarea Alarmei” semnifică înştiinţarea populaţiei despre trecerea pericolului şi posibilitatea reluării normale a activităţilor şi s-a manifestat timp de două minute printr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate.

Simulări utile pentru populaţie

Pentru că alarma are ca scop principal înştiinţarea populaţiei despre trecerea pericolului, am vrut să ştim cât de informaţi sunt oamenii şi ce părere au despre simulările de acest fel. Aceştia le consideră utile şi spun că ştiu ce măsuri ar trebui să ia în cazul unui dezastru. „Aceste simulări de alarmă sunt utile şi fiecare dintre noi trebuie să fie documentat şi să ştie ce trebuie să facă în cazul în care se întâmplă ceva rău. Au mai fost astfel de simulări în oraşul nostru. Eu ştiu cum ar trebui să procedez în cazul în care s-ar întâmpla ceva şi ce măsuri ar trebui să iau înainte să intru în locuinţă. Şi când lipsim mai mult de acasă, când deschidem uşa, când aprindem lumina, suntem precauţi şi verificăm pentru a vedea dacă ceva nu este în ordine, însă niciodată nu strică să ne informăm mai mult şi mai bine. Spre exemplu, nu ştiam că astăzi (n.r. – 8 ianuarie) va fi o astfel de simulare şi nici nu ştiam care este semnificaţia ei”, a povestit Elena.

„Să ne ajutăm semenii”

Ioan Taloş este de părere că oamenii trebuie să-şi ajute semenii şi să le acorde primul ajutor. „Eu consider că, în general, oamenii trebuie să-şi ajute semenii şi să se implice, să acorde primul ajutor. Eu am învăţat să fac acest lucru, pentru că am văzut la televizor şi am citit. Dacă ar fi o catastrofă, noi ştim ce trebuie să facem înainte de a intra în casă. Să ne păstrăm calmul, să fim atenţi, să deschidem uşile, ferestrele, să telefonăm pentru ajutor şi aşa mai departe. Dar revin asupra faptului că trebuie să ajutăm şi să ne sprijinim unii pe alţii. Este o datorie morală”, a spus Ioan Taloş.

Simularea alarmei este considerată o soluţie bună pentru conştientizarea populaţiei. „Simularea alarmei este o soluţie bună pentru conştientizarea populaţiei. Oamenii trebuie să ştie ce se întâmplă şi ce trebuie să facă, ce măsuri să ia. Ştim care ar fi primele măsuri pe care ar trebui să le luăm în aceste situaţii”, a povestit Toader.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.