Home / Comune / Distracţie la Balul însuraţilor de la Chiheru de Jos

Distracţie la Balul însuraţilor de la Chiheru de Jos

Distribuie

Locuitorii comunei Chiheru de Jos si-au respectat tradiţia organizând sâmbătă, 4 ianuarie, în ajun de Bobotează, tradiţionalul Balul al  însuraţilor. Evenimentul continuă astfel tradiţia ca la Chiher lumea să petreacă  în preajma Sfântului Ioan, în port popular. „A fost o manifestare frumoasă, la care au fost prezenţi în jur de 100 de persoane, toţi imbracati în frumosul nostru port naţional, aşa cum este tradiţia localităţii noastre. Au fost oaspeţi veniti din alte orase, fii ai satului, mulţi dintre ei întorşi în locurile natale, care au creat o atmosferă deosebita”, a declarat Emanoil Hurdugaci, primarul comunei Chiheru de Jos.
Mihaela Botoş, oaspetele balului

Îmbrăcaţi în costumul popular românesc, oaspeţii balului şi-au făcut apariţia la lăsatul serii, în spaţiul Căminului Cultural din comună, unde au petrecut până-n zori, distracţia fiind întregită de solişti de muzică uşoară şi populară, în capul listei fiind Mihaela Botoş. La miezul noptii, asa cum este obiceiul balului, s-au servit produse tradiţionale, care au completat fericit petrecerea, alături de portul şi muzica populară. “A fost un bal foarte frumos, au fost circa  50 de perechi îmbrăcate în port popular plus asistenţii care vin de obicei,  care au dreptul să stea doar până la miezul nopţii, după care ei pleacă la casele lor şi rămân doar invitaţii balului. S-a petrecut  pe cinste, dovadă că la Chiheru de Jos tradiţiile sunt duse mai departe. Distracţia s-a întins până spre dimineaţă, eu din păcate nu am putut sta până la final deoarece sunt în doliu şi am mers doar în calitate de primar. Au fost aleşi organizatorii pentru ediţia de anul viitor a balului sarcina organizării ediţiei din acest an a balului le-a revenit familiilor Hărşan şi Inţa. Noi, Primăria, i-am sprijinit cu ce am putut, punându-le  la dispoziţie spaţiul căminului. Nu pot spune exact a câtea ediţie a acestui bal a fost, el se ţine practic de când mă ştiu. Practic de la noi s-a preluat această tradiţie a balului însuraţilor. Ne pare bine că s-a preluat acest frumos obicei şi pe la Reghin şi prin alte părţi. O tradiţie trebuie respectată şi continuată, deoarece ele ne reprezinta ca popor. Este un frumos obicei aici la Chiheru de Jos, acest bal al însuraţilor şi sperăm să o ducem mai departe  şi în anii viitori aşa cum se cuvine”, a precizat Emanoil Hurdugaci.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Când trecem la ora de vară

Distribuie România va trece de la ora de iarnă la ora de vară 2024. Această …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.