Home / Social / Sorin Moldovan: „Drepturile angajaţilor Salubriserv, respectate!”

Sorin Moldovan: „Drepturile angajaţilor Salubriserv, respectate!”

Sorin Moldovan, directorul general al Salubriserv SA Târgu-Mureş, cel mai important operator de salubritate din judeţul Mureş, a negat acuzaţiile aduse de un grup de salariaţi care s-au plâns redacţiei „Zi de Zi” pentru mai multe presupuse încălcări ale prevederilor contractuale, publicate în ediţia de miercuri, 8 ianuarie, cu titlul „Bomba socială de la Salubriserv, aproape să explodeze”.

Reporter: Care este situaţia în ceea ce priveşte drepturile salariale ale angajaţilor de la Salubriserv?

Sorin Moldovan: Drepturile salariale le sunt respectate, spor de vechime, spor de condiţii grele şi alte sporuri pe care le-au primit întotdeauna şi le vor primi în continuare. Mai mult, angajaţii de la Salubriserv care au fost angajaţi într-o anumită perioadă angajaţi cu două şi patru ore, toată lumea are contract de muncă de opt ore şi toţi angajaţii beneficiază de echipament de protecţie.Rep.: Grupul de salariaţi era nemulţumit şi de tărăgănarea semnării contractului colectiv de muncă…

S.M.: Sincer, trebuie să verific, să mă interesez, ca să nu vorbesc vreo prostie. Nu ştiu, după noul Cod Muncii dacă e nevoie de contract colectiv de muncă. Dacă e nevoie de contract colectiv de muncă, le-am spus şi la băieţii de la mătură şi la toţi, îi aştept oricând să stăm la masă, să discutăm şi să definitivăm tot ce înseamnă contractul colectiv de muncă, deoarece contractul colectiv de muncă din punctul meu de vedere mă avantajează şi pe mine. Având un contract colectiv de muncă pot să ţin şi eu altfel în mână personalul şi oamenii pe care îi am în subordine.
Rep.: Care credeţi că sunt motivele pentru care grupul de angajaţi s-a adresat ziarului?

S.M.: Atâta timp cât ziua de salariu era data de 8 şi ei s-au adresat în data de 8, la ora 12.00, nici măcar nu au aşteptat sfârşitul programului să se adreseze, să vadă care e problema cu salariile, las pe fiecare să înţeleagă ce vrea din treaba asta. Eu zic că nu aveau motive să se plângă de una şi alta, atâta timp cât trăim vremurile pe care le trăim, e perioada economică pe care o trăieşte toată lumea, nu o trăim doar noi. Sunt probleme, dar problemele înseamnă o zi, două zile şi se rezolvă. Mai sunt întârzieri care sunt inerente în vremurile astea.

Rep.: Câţi salariaţi are în prezent Salubriserv?

S.M.: Trebuie să aibă înspre 500 de angajaţi. Salubriserv e – zic eu – una dintre puţinele firme care în ultima perioadă a angajat oameni, în condiţiile în care majoritatea firmelor dau afară oamenii. Salubriserv a angajat oameni…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Termen limită extins și o nouă sesiune de clarificare Apel de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice

Institutul Național al Patrimoniului (INP) a lansat, la data de 19 mai a.c., Apelului național …