FOTO: Debut de an pe acordurile muzicii la Filarmonică Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

FOTO: Debut de an pe acordurile muzicii la Filarmonică

Anul muzical 2014 a debutat la Filarmonica târgumureşeană cu tradiţionalul concert extraordinar de Anul Nou, oaspete de seamă fiind Maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, care a dirijat cele două concerte de Anul Nou, de joi, 9 ianuarie, respectiv vineri 10 ianuarie, găzduite de Sala Mare a Palatului Culturii. 

“În anul 2014 suntem doritori să menţinem acelaşi nivel înalt de interpretare, în primul rând prin contribuţia esenţială a tuturor artiştilor Filarmonicii, precum şi prin aportul pe care îl va aduce fiecare dintre invitaţii de excepţie din ţarăşi de peste hotare. Ne-am propus ca începând cu 2014, luna ianuarie a fiecărui an să o dedicăm muzicii de divertisment, cu lucrări lejere accesibile şi de mare popularitate, şi care să menţină o stare de optimism, de bună dispoziţie caracteristică atmosferei de bucurie şi relaxare a sărbătorilor de iarnă”, afirmă Vasile Cazan, directorul Filarmonicii.

Pagini muzicale de neuitat

Reunite sub titulatura de “Luna muzicii de divertisment”, cele două concerte extraordinare de Anul Nou şi-au respectat statutul de concerte extraordinare care deschid noul an, Orchestra Filarmonicii, sub bagheta Maestrului Ilarion Ionescu-Galaţi oferind publicului meloman prezent în număr mare la cele două concerte, pagini mizicale de neuitat , publicul fiind  vrăjit de frumuseţea valsurilor, polcilor şi uverturilor celebre ale familiei Strauss, completate de  alte lucrări superbe de P.Mascagni, J.Brahms, A.Haciaturian şi D. Şostakovici.

Prietenie veche şi frumoasă

Legătura maestrului Ilarion Ionescu-Galaţi cu Târgu Mureşul este una pe cât de veche pe atât de frumoasă, fiecare prezenţă a Maestrului Ionescu-Galaţi la Târgu Mureş fiind un moment de sărbătoare şi bucurie pentru iubitorii muzicii. Relaţile Maestrului  cu Filarmonica din Târgu Mureş încep încă din  1959,  solist concertist fiind a interpretat un concert de Şostakovici. Iubitor al compozitorilor romantici, Schumann, Bhrams, Richard Srauss, Maestrul Ionescu-Galaţi  şi-a respectat plăcerea de a da viaţă operelor acestor compozitori, memolmanii având parte de un meniu bogat la cele două concerte  prin lucrări semnate de J.Strauss, .P. Sousa, P. Mascagni, J. Brahms, A. Haciaturian şi D. Şostakovici.

Dragoste reciprocă

Publicul a fost darnic cu aplauzele satisfăcut la maxim  de frumosul cadou oferit de Filarmonica Târgu Mureş la început de an. Aplauzele la scenă deschisă au revenit şi invitatului special al celor două concerte, Maestrul Ionescu-Galaţi scriind o nouă pagină din cartea prieteniei cu publicul meloman târgumureşean , atât de drag maestrului. “Este o dragoste reciprocă, publicul iubeşte orchestra şi ea la rândul ei iubeşte publicul ceea ce este un lucru foarte rar. Îmi face mare plăcere ori de câte ori vin la Târgu Mureş, condiţiile de aici sunt foarte bune. La fel şi  relaţiile cu orchestra sunt deosebite, sunt relaţii de afecţiune, lucru foarte aproape de o profesie desăvârşită”, afirmă Maestrului Ionescu-Galaţi.

Foto : Miruna Obraz

[zizigallery id=1048]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE